Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

cetateanul.net Şeful Vămii Constanța Sud Agigea, Constantina Firănescu, schimbat din funcție!

ro

08 Nov, 2016 14:35 6392 Marime text
Urmare dezvăluirilor fcute de Cetățeanul.net, Constantina Firănescu, șefa celui mai mare Birou Vamal din țară, Constanța Sud – Agigea, a fost schimbată din funcție. Urmărită prenal pentru abuz în serviciu, Constantina Firănescu a făcut și subiectul unei interpelări a deputatului ALDE Octavian Popa.

Nicolae Pietrăreanu este noul șef al Vămii Constanța Sud, cel mai mare birou vamal din țarpă, după ce Cetățeanul.net a dezvăluit că aceasta a pornit un război împotriva polițiștilor Gărzii de Coastă, care insistau să controleze  „prea multe” containere cu mărfuri necomunitare despre care existau indicii de fraudă. Mai mult, Constantina Firănescu le-ar fi interzis, ilegal, lucrătorilor vamali, să mai colaboreze cu polițiștii.

Mai grav, sub conducerea Constantinei Firănescu s-a ajuns ca, în mai multe rânduri, containerele care apăreau în evidențele oficiale ca find scoase din Biroul Vamal Agigea, pentru a fi transportate în tranzit la București Otopeni, figurau sosite la Otopeni după intervale de timp de 35-40 minute de la plecarea din Constanța, fapt care ar fi posibil numai dacă respectivele containere ar fi fost teleportate.

Deși faptele de mai sus sunt cercetate acum de procurorii DNA, Constantina Firănescu era atât de sigură că i se va prelungi delegarea în funcție, încât a continuat să semneze documente, ne-au spus vameșii, chiar și după expirarea delegării, faptă care, dacă va fi probată, i-ar putea complica poziția în scandalul DNA. Se pare însă că elementul determinant în schimbartea Constantinei Firănescu ar fi fost interpelarea făcută în Parlament de către deputatul Octavian Popa, care a cerut ministrului Anca Dragu și președintelui ANAF să ia măsuri în cazul scandalului din Vamă. Vom reveni.

Articol preluat din cetateanul.net

Reprezentanţii Direcţiei generale a vămilor au declarat pentru ZIUA de Constanţa că Nicolae Pietrăreanu este şeful Biroului Vamal Constanța Sud – Agigea de la data de 1 noiembrie şi că mandatul său nu va poate fi mai lung de şase luni.

Reprezentanţii Direcţiei generale a vămilor au declarat pentru ZIUA de Constanţa că Nicolae Pietrăreanu este şeful Biroului Vamal Constanța Sud – Agigea de la data de 1 noiembrie şi că mandatul său nu va poate fi mai lung de şase luni.

În luna octombrie, cetateanul.net preciza că „Războiul Vămii cu Poliția de Frontieră Agigea, anchetat de DNA! Containere de marfă „teleportate” între Constanța și Otopeni“. „Procurorii DNA și cei ai Curții de Apel Constanța au în lucru un dosar fierbinte care vizează corupția instituționalizată din Vama Constanța-Sud Agigea. Ei verifică modul în care grupări „înfrățite” din Vamă și din conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) au zădărnicit operațiunile de control polițienesc ale containerelor suspecte care intră în România“, conform sursei mai sus citate.

Tot în octombrie, cetateanul.net arata ca „Vama Constanța Sud – Agigea este imună la DNA! Autoritatea Națională a Vămilor bagă capul în nisip! Ce povestesc vameșii“. „Surse din cadrul Autorității Naționale a Vămilor ne-au dezvăluit că „mandatul” Constantinei Firănescu șefa celui mai mare birou vamal de frontieră din România – Constanța Sud Agigea ar putea fi prelungit pentru încă 6 luni, în pofida faptului că aceasta este cercetată penal, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru abuz în serviciu. Conducerea Autorității nu a explicat, încă, cum a fost posibil ca ca zeci de containere plecate în tranzit de la Constanța să fie înregistrate fictiv ca sosite la Vama Otopeni, la numai 40 de minute de la „plecarea” din Constanța Sud Agigea“, conform cetateanul.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii