Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățean olandez, reținut de DIICOT pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc

ro

20 Jan, 2017 15:53 2071 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus, ieri, reţinerea pentru 24 de ore a lui Micha De Boer, cetăţean olandez, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că „la jumătatea lunii decembrie, inculpatul Micha De Boer a introdus în ţară, prin punctul de trecere a frontierei din vestul ţării, ascunse în bagajele aflate într-un autoturism înmatriculat în Olanda, droguri de risc şi mare risc, respectiv cannabis şi 93 comprimate care conţin methylenedioxymatamfetamine (MDMA), denumite generic extasy”.

S-a reţinut că „inculpatul a intrat în ţară, fără a fi depistat de către organele de control vamale, şi şi-a continuat drumul până în localitatea Pătulele, judeţul Mehedinţi, la locuinţa unei persoane, cu care se afla în relaţii de prietenie”.

Din  actele de urmărire efectuate în cauză a rezultat faptul că „inculpatului i s-a permis să locuiască într-un corp de clădire al imobilului, ocazie cu care inculpatul şi-a depozitat bunurile şi bagajele pe care le-a adus din Olanda, într-o încăpere la care doar acesta avea acces pe timpul şederii”.

Cu ocazia percheziţiei efectuate în camera ocupată şi folosită de către individ au fost găsite şi ridicate 93 de comprimate de extasy şi 170 de grame de substanţă vegetală.

Micha De Boer urmează să fie prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, arată DIICOT.


Sursa foto: psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii