Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cererea de insolvenţă formulată de SC Goblin Club SRL a fost admisă de Tribunalul Constanţa

ro

25 Nov, 2015 00:00 3941 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, ieri, cererea formulată de debitoarea SC Goblin Club SRL. Astfel, judecătorii constănţeni au dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitoarei SC Goblin Club SRL.
 
La cererea debitoarei, a fost desemnat provizoriu, în calitate de lichidator judiciar, practicianul în insolvenţă CII Drăguşin Mihaela.
 
Reamintim că, în data de 6 noiembrie, a fost înregistrat dosarul în care SC Goblin Club SRL este debitor, iar materia este „faliment“.
 
Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 2 noiembrie 2015, asociaţi în firmă sunt Alexandru Daniel Beizadea şi Constantin Beizadea, primul fiind şi administratorul firmei. Costin Mincu, unul dintre acţionarii clubului Colectiv, s-a retras din Goblin Club SRL pe 7 ianuarie 2014.
 
„Mincu nu mai are nicio legătură cu clubul nostru de mai bine de doi ani şi jumătate, însă schimbarea de acţionariat a fost oficializată abia la data menţionată (7 ianuarie 2014). El a fost asociat doar în primul an de funcţionare, după care şi-a cedat partea actualilor asociaţi, ambii din Constanţa, singura înţelegere dintre cele două părţi fiind de a păstra denumirea brandului (Goblin).
 
De asemenea, la 14 aprilie 2015 au încetat şi toate relaţiile oficiale dintre actualii asociaţi ai SC Goblin Club SRL şi Costin Mincu în cadrul societăţii Co Al Co Entertainment, care operează clubul Goblin din staţiunea Vama Veche, acţiunile fiind preluate integral de Mincu“, au precizat reprezentanţii clubului Goblin.
 
Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2014, Goblin Club SRL înregistrase o cifră de afaceri de 331.250 de lei, o pierdere netă de 31.725 de lei şi 11 salariaţi. La sfârşitul anului 2013, firma înregistrase o cifră de afaceri de 244.220 de lei, o pierdere netă de 48.041 de lei şi 12 salariaţi.

Clubul Goblin îşi suspendase activitatea pentru amenajarea unei ieşiri

La începutul lunii noiembrie, clubul Goblin anunţa pe pagina de Facebook că îşi suspendă activitatea pentru amenajarea unei a treia ieşiri, după tragedia de la Colectiv. La scurt timp, tot pe pagina oficială de Facebook, clubul Goblin a anunţat că se mută de tot „din cauza unui dezacord cu proprietarii clădirii referitor la propunerile noastre de reamenajare“.
 
„În aceste condiţii şi în lumina ultimelor evenimente, suntem în căutarea unei alte locaţii, care să ne permită desfăşurarea activităţii fără a fi nevoiţi să facem vreun compromis de orice fel privind siguranţa şi confortul celor care ne calcă pragul. Simţim nevoia să vă mulţumim încă o dată din inimă tuturor celor care ne-aţi fost alături pentru suportul şi solidaritatea extraordinară, mai ales într-un context atât de dificil ca cel de acum.
 
Sperăm ca această tranziţie să se facă cât mai rapid şi să ne revedem cât de curând în noua locaţie. Ţineţi aproape!“, au scris reprezentanţii Goblin pe pagina lor de Facebook.
 
Într-un final, cei de la Goblin au decis să ceară insolvenţa la Tribunalul Constanţa.


 
Contactaţi pentru un punct de vedere, reprezentanţii clubului Goblin Constanţa ne-au transmis că şi-au exprimat poziţia oficială pe Facebook, unde se arată următoarele:
 
„Nu mai este un secret că tragicele evenimente de la Colectiv au un impact enorm asupra cluburilor, în general, şi asupra brandului Goblin, în special. Fosta asociere cu Costin Mincu, pentru mulţi dintre voi cunoscut ca Butch, unul dintre asociaţii de la Colectiv, a cărui viziune asupra vieţii artistice şi de entertainment mai mult sau mai puţin underground din acel moment ne-a inspirat şi pe noi să înfiinţăm acest club, într-un oraş care avea mare nevoie de aşa ceva, s-a întors acum într-un mod incorect împotriva noastră, fără ca noi să avem niciun fel de implicare reală în situaţia actuală. Este un fapt pe care, din păcate, presa şi căutătorii de senzaţional îl speculează cât se poate de mult.
 
Conexiunea incorectă (şi, de cele mai multe ori, intenţionată) care se face între clubul nostru, Goblin Constanţa, şi fostul nostru asociat nu are nicio relevanţă reală, fiind destinată doar să genereze în continuare suportul unor titluri de scandal. Menţionăm din nou că această asociere a luat sfârşit acum multă vreme, din cauza incompatibilităţilor între modurile de lucru apărute pe parcurs şi punctele de vedere diferite. Singura legătură rămasă este doar numele brandului în sine.
 
Din cauza tensiunii şi a presiunilor mari la care suntem supuşi, din cauza acestei foste asocieri, dar şi din cauza neînţelegerilor apărute între noi şi proprietarii spaţiului în care am activat, pe baza incompatibilităţii părerilor noastre şi intenţiei noastre ferme de adaptare la noile norme şi cerinţe de siguranţă, am decis să renunţăm nu numai la locaţia veche, ci şi la firma cu care am activat până acum. Următorul pas, după realizarea modificărilor în cauză, ar fi fost să cerem în mod expres o nouă expertiză din partea ISU, pentru a demonstra clar că Goblin Constanţa a respectat toate normele de siguranţă în vigoare, fără excepţie.
 
Ca şi multe alte cluburi de nişă din ţară (mai ales din Bucureşti), Goblin Constanţa nu a fost gândit niciodată cu scopul principal de a face profit, ci din pasiune şi dintr-o viziune diferită faţă de imaginea clasica de «club». Acest lucru se poate vedea foarte uşor nu numai din preţurile practicate la produsele vândute în bar, dar în primul rând din evenimentele pe care le-am găzduit pe parcursul anilor, multe dintre ele chiar cu intrare liberă, lucru de neconceput până de curând de alte locaţii, şi din spectacolele artiştilor pe care i-am promovat şi susţinut, alături de care am încercat întotdeauna să oferim «altceva».
 
În condiţiile actuale de piaţă, cu o fiscalitate extrem de dură, o birocraţie excesivă şi o legislaţie care se schimbă de la o zi la alta, un astfel de club nu poate decât să supravieţuiască, încercând să rămână pe linia de plutire şi, în măsura posibilităţilor, să fie la zi cu plăţile către furnizori, personal, colaboratori, artişti, chirie, utilităţi etc., şi, nu în ultimul rând, către stat. Am decis menţinerea activităţii sperând că aceste lucruri se vor normaliza în timp, că vom ajunge să trăim într-o ţară normală şi că, la un moment dat, aceste lucruri se vor regla de la sine. În umbra ultimelor evenimente însă şi fiind în imposibilitatea de a ne desfăşura activitatea în această perioadă, am decis cu regret să declarăm insolvenţa firmei cu care am activat atâţia ani şi să încercăm să ne concentrăm pe viitor, pe un «fresh start», dacă vom mai avea puterea şi motivaţia de a o face.
 
Sperăm că în toţi aceşti ani ne-am ridicat la înălţimea aşteptărilor voastre şi că v-am fost alături aşa cum şi voi aţi fost întotdeauna lângă noi. Vom face tot posibilul să ducem mai departe numele de Goblin şi tradiţia acestui concept, chiar şi în acest context extrem de dificil şi nefavorabil. Ţineţi aproape şi să sperăm că ne vom auzi cât de curând cu veşti mai bune! Ai voştri până la final - Echipa Goblin“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii