Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetaţi de DNA, menţinuţi în arest

ro

13 Mar, 2013 00:00 1272 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a constatat, ieri, legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de Silviea Gheorghe şi Răzvan Ştefanco, prelungind arestul pe o perioada de până la 60 de zile.

Tot ieri, magistraţii au respins ca nefondate cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea formulate de cei doi inculpaţi. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Silviea Gheorghe şi Răzvan Ştefanco au fost cercetaţi de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, care i-au şi trimis în judecată pentru înşelăciune. În opinia DNA, Ştefanco s-ar face vinovat de tentativă la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, de trei infracţiuni de fals în declaraţii, de fals material în înscrisuri oficiale, de trei acte de uz de fals, în formă continuată, de participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată,
participaţie improprie la fals intelectual în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi uz de fals. Asta în timp ce Silviea Gheorghe este acuzată de tentativă la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi mărturie mincinoasă. Nu este de trecut cu vederea că în aceeaşi cauză penală DNA a dispus trimiterea în judecată şi a Măriei Done şi a Doinei Gheorghe, ambele în calitate de notari publici, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de fals intelectual în formă continuată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii