Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetat pentru evaziune fiscală

ro

11 Jul, 2013 00:00 1740 Marime text
Ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai OPC şi DSVSA Constanţa, au organizat şi desfăşurat o acţiune în municipiul Constanţa, la operatorii economici care au ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne.
Cu această ocazie, au fost verificate 19 societăţi comerciale, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale, fiind confiscată şi cantitatea de 43 kg de carne.

De asemenea, s-a constatat şi săvârşirea a 3 infracţiuni de evaziune fiscală, astfel: la o societate administrată de un tânăr de 23 de ani, din Constanţa, s-a constatat săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de dispoziţiile art. 9 alin. 1 lit. f şi art. 9 alin. 1 lit. c, prejudiciul estimativ fiind de 120.000 de lei, constând în înregistrarea în actele contabile a unor cheltuieli nereale, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu contravaloarea impozitului pe profit şi a TVA aferente, precum şi în sustragerea de la efectuarea de verificări de către organele competente, prin declararea fictivă a sediului social.

În cadrul altei societăţi, administrate de un bărbat în vârstă de 56 de ani, s-a constatat săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prev. şi ped. de disp. art. 9 alin. 1 lit. c, constând în înregistrarea în actele contabile a unor cheltuieli nereale, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu contravaloarea impozitului pe profit şi a TVA aferente, prejudiciul estimativ fiind de 15.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii