Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce vor decide judecătorii Şoferul acuzat că a ucis-o pe Andreea Roşu cere să fie pus în libertate

ro

18 Nov, 2013 00:00 2805 Marime text
Ieri, în Piaţa Universităţii, „Lacrima Rutieră” a comemorat-o pe Andrea Roşu (Deea Andreea), tânăra de 19 ani, din Constanţa, decedată într-un accident rutier. Reprezentanţii grupului „Lacrima Rutieră” susţin că „proiectul comemorează anual, încă din 2001, victimele tragediilor rutiere, iar anul acesta vor fi comemorate aproximativ 67.000 de victime decedate în perioada 1990 - 2013, în marea lor majoritate oameni nevinovaţi ca şi Deea Andreea”.

„Proiectul militează pentru o justiţie reală şi echitabilă, având în vedere că 85% dintre «asasinii şoselelor» sunt condamnaţi la pedepse cu suspendare, adică la... libertate!? Pentru Andreea vom aprinde lumânări, vom depune flori şi vom vărsa din inimă o lacrimă... rutieră. Inconştienţa la volan ucide oameni nevinovaţi! Stop tragediilor rutiere!”, potrivit Lacrima Rutieră. Conform poliţiştilor de la Serviciul Rutier Constanţa, în urmă cu câteva zile, Liviu Traian Marinel, de 29 de ani, a condus un autoturism pe strada Dezrobirii, dinspre bulevardul I.C. Brătianu către strada Baba Novac.

În momentul în care a ajuns la trecerea de pietoni din zona Şcolii 23, şoferul a accidentat-o mortal pe Andreea Roşu, de 19 ani, care traversa strada pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto. După producerea accidentului, continuă oamenii legii, bărbatul a părăsit locul acestuia fără încuviinţarea organelor de poliţie şi a fost identificat ulterior, la ora 2.30, când s-a prezentat la sediul Secţiei 2 Poliţie. În urma testării cu aparatul alcooltest, bărbatului i-a reieşit o valoare a alcoolemiei de 0,56 mg/l alcool în aerul expirat. Liviu Traian Marinel a fost arestat pentru 29 de zile.

În continuare, şoferul cere să fie cercetat în stare de libertate. În acest sens, Marinel a formulat o cerere de liberare provizorie sub control judiciar, solicitare trimisă spre soluţionare Judecătoriei Constanţa. Rămâne de văzut ce decizie vor lua magistraţii, cererea tânărului urmând să fie analizată pe data de 20 noiembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii