Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie să facă preşedintele CJC în acest caz Nicuşor Constantinescu este pus de DNA sub control judiciar

ro

13 Feb, 2014 00:00 2013 Marime text
Nicusor ConstantinescuPe timpul cât se află sub control judiciar, preşedintele CJC trebuie, printre altele, să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la organul desemnat cu supravegherea ori de câte ori este chemat
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, rămâne, cel puţin pentru moment, cu interdicţia de a părăsi ţara. Ieri, Tribunalul Constanţa a respins cererea formulată de şeful CJC prin intermediul căreia dorea revocarea măsurii mai sus precizate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanţa. Chiar şi aşa, spun sursele noastre, de azi, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa intră sub control judiciar. Acesta este valabil pe întreaga durată a urmăririi penale.
 
Ieri, completul de judecată Drepturi şi Libertăţi (DL) F2, prezidat de magistratul Cornelia Dumitra, din cadrul Tribunalului Constanţa, a respins ca nefondată cererea formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara. Soluţia a fost pronunţată în camera de consiliu şi poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente sau de la comunicare pentru cele lipsă. Amintim că procurorii DNA Constanţa au dispus faţă de şeful CJC, la jumătatea lunii trecute, măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

De altfel, la data de 10 februarie, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Constanţa al DNA au anunţat punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Constantinescu şi au dispus, faţă de acesta, măsura controlului judiciar. „Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută de Noul Cod de Procedură Penală, necesară în scopul împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală. Aceasta va înlocui măsura preventivă o obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, dispusă anterior, în cursul lunii ianuarie 2014, conform prevederilor vechiului CPP, şi va intra în vigoare la expirarea acesteia (n.r. de azi, 13 februarie)”. Pe timpul cât se află sub control judiciar, preşedintele CJC trebuie să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la organul desemnat cu supravegherea ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie sau organul desemnat cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie, să nu depăşească graniţele României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
Amintim că în sarcina şefului CJC s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii