Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun procurorii DNA Adjunctul Poliţiei Cernavodă, trimis spre judecată la Tribunalul Constanţa

ro

10 Feb, 2014 00:00 1884 Marime text
„Bunurile au fost găsite în biroul în care inculpatul îşi desfăşurase activitatea profesională până la începutul anului 2011, în perioada anterioară numirii sale în funcţia de conducere, acestea fiind camuflate în spatele unei canapele, în spaţiul dintre aceasta şi caloriferul din încăpere”, spun procurorii DNA

Tribunalul Constanţa va prelua dosarul ofiţerului Costel Baciu, adjunctul Poliţiei Cernavodă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, deferit justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa. Motivul? Instanţa investită iniţial cu soluţionarea cauzei, respectiv Curtea de Apel Constanţa, şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Constanţa. Decizia este definitivă.

Costel Baciu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice având drept consecinţă obţinerea de către funcţionarul public, pentru sine sau pentru altul, a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunile de corupţie şi deţinere fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării. „La data de 14 februarie 2008, cu ocazia cercetărilor la faţa locului efectuate cu privire la decesul, în condiţii suspecte, al unei persoane, comisarul de poliţie Baciu Costel şi-a încălcat atribuţiile de serviciu ce-i reveneau în calitate de ofiţer de poliţie judiciară, prin aceea că a ridicat din locuinţa persoanei decedate o armă cu aer comprimat, precum şi 4 cutii conţinând cantitatea totală de 328 de alice din plumb. Inculpatul, cu ştiinţă, nu a menţionat bunurile respective în cuprinsul procesului verbal de cercetare la faţa locului întocmit cu acel prilej, ci şi le-a însuşit şi le-a deţinut neîntrerupt până la data de 11 septembrie 2013, când au fost identificate de către reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa în sediul Poliţiei Oraşului Cernavodă. Mai precis, bunurile au fost găsite în biroul în care inculpatul îşi desfăşurase activitatea profesională până la începutul anului 2011, în perioada anterioară numirii sale în funcţia de conducere, acestea fiind camuflate în spatele unei canapele, în spaţiul dintre aceasta şi caloriferul din încăpere”, potrivit DNA.

„Fără autorizaţie”

„De asemenea, în sarcina comisarului de poliţie Baciu Costel s-a reţinut şi faptul că, în perioada 14.02.2008 - 11.09.2013, a deţinut arma cu aer comprimat ridicată din locuinţa persoanei decedate şi însuşită în mod fraudulos fără a fi autorizat în acest sens de către reprezentanţii Serviciului Arme, Muniţii şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi fără a fi titular al unui permis de armă eliberat potrivit prevederilor legale”, au conchis procurorii Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii