Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce priorităţi au, pentru 2017, poliţiştii constănţeni

ro

27 Jan, 2017 17:48 1604 Marime text
La data de 25 ianuarie, la sediul IPJ Constanţa, a avut loc bilanţul activităţii poliţiei constănţene pe anul 2016.
 
Conform unui comunicat de presă remis astăzi ZIUA de Constanţa, „în anul 2016, activitatea IPJ Constanţa s-a concentrat pe oferirea unui serviciu public poliţienesc de calitate, fiind atinse obiective ca îmbunătăţirea siguranţei cetăţeanului; creşterea gradului de siguranță stradală și în unitățile de învățământ; asigurarea unui climat de legalitate mediului de afaceri; reducerea victimizării populaţiei prin accidente de circulaţie; respectarea normelor de etică și deontologie profesională”.
         
„Din analiza indicatorilor statistici, în anul 2016 comparativ cu anul 2015, se pot constata următoarele aspecte: infracționalitatea sesizată înregistrează o scădere de 12,6% iar numărul infracțiunilor stradale sesizate a scăzut cu 26,5%. De asemenea infracțiunile de vătămare corporală au scăzut cu 61,5%, cele de furt cu 23,4% și în cazul tâlhăriilor fiind înregistrată o scădere cu 21,5%. Astfel, numărul dosarelor rezolvate față de cele înregistrate este mai mare, ceea ce denotă o implicare eficientă din partea conducerii inspectoratului susținută de sprijinul de specialitate din partea unităților de Parchet competente”, conform comunicatului citat.
 
Structurile de ordine publică au constatat 75% din totalul infracțiunilor flagrante descoperite la nivelul I.P.J. Constanța. Infracționalitatea stradală a înregistrat un trend descendent cu 26,5%, mai arată sursa citată.
 
În ceea ce priveşte siguranța traficului rutier, poliţiştii constănţeni au aplicat  56.723 sancţiuni contravenţionale, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea vitezei legale, indisciplina pietonală, defecţiuni tehnice, neacordare de prioritate pietoni, neacordare de prioritate auto, conducere sub influenţa alcoolului, ce şi-au reflectat eficienţa în diminuarea numărului de accidente grave, a persoanelor decedate şi rănite ușor de pe raza judeţului Constanţa. Activitatea structurilor de poliție rutieră s-a marializat și prin reținerea a 5.053 permise de conducere și retragerea a 1.993 de certificate de înmatriculare.
 
Pentru anul 2017, poliţiştii constănţeni au ca priorităţi de acţiune îmbunătăţirea calităţii serviciului poliţienesc pentru comunitatea constănţeană; consolidarea pregătirii profesionale a poliţiştilor; creşterea gradului de încredere a cetăţenilor faţă de poliţie; utilizarea la parametri optimi a resurselor de personal; modernizarea şi dezvoltarea capacităţii de acţiune a poliţiei din mediu urban şi rural; dezvoltarea instituţională şi operaţională; dezvoltarea şi modernizarea capacităţii manageriale şi profesionalizarea personalului; intensificarea activităţilor desfăşurate cu instituţiile şi agenţiilor specializate în prevenirea şi constatarea faptelor ilegale; creşterea eficienţei şi transparenţei activităţilor desfăşurate de IPJ Constanţa; continuarea dezvoltării unui corp profesionist stabil şi imparţial de poliţişti. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii