Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce le va cere, azi, Nicuşor Constantinescu judecătorilor care l-au arestat preventiv

ro

01 Jun, 2016 00:00 1827 Marime text
Judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, vor redeschide azi dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, cauză în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat în primă instanţă la 3,6 ani de închisoare cu executare.
 
Azi, instanţa de judecată va analiza cererea lui Nicuşor Constantinescu de punere în libertate. Tot astăzi, şeful CJC ar putea fi audiat în prezenta cauză.
 
Ieri, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au analizat contestaţia şefului CJC formulată împotriva mandatului de arestare preventivă emis de judecători în dosarul mai sus precizat. Decizia a fost amânată pentru data de 28 iunie.
 
Într-o altă cauză, Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, învestită cu soluţionarea unuia dintre cele şase dosare ale şefului CJC, a decis efectuarea unor verificări la Penitenciarul Spital Poarta Albă, respectiv la Arestul Poliţiei Constanţa, cu privire la posibilitatea audierii lui Nicuşor Constantinescu prin videoconferinţă, în măsura în care nu va fi transportabil la termenul de judecată de azi.
 
Amintim că printre inculpaţii cauzei se află Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din CJC, Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean, Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Simion, şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (în prezent, suspendat din funcţie), Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Ionuţ Ţiţimeaua, director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, şi Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii