Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce averi au poliţiştii duşi la arestare pentru luare de mită (documente)

ro

12 Dec, 2013 00:00 3103 Marime text
Doi agenţi de poliţie din cadrul Secţiei 6 Rurale de Poliţie Cernavodă, cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru luare de mită, au fost încătuşaţi şi duşi la arestare.

Conform organelor de anchetă, „în dimineaţa zilei de 10 decembrie, cei doi inculpaţi (Nicolae Sorin Popa şi Aurel Ştefan) l-au oprit în trafic pe un conducător auto care se deplasa dinspre satul Seimenii Mici către oraşul Cernavodă, iar pentru că acesta prezenta halenă alcoolică, inculpaţii l-au condus la marginea localităţii şi i-au pretins remiterea unei sume de bani, cu scopul de a nu-şi îndeplini corespunzător atribuţiile de serviciu şi de a nu efectua cercetări în vederea aplicării unei sancţiuni contravenţionale sau chiar a cercetării penale pentru conducere pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice ori în stare de ebrietate”. „Conducătorul auto a sesizat imediat organele de urmărire penală printr-un denunţ, astfel că, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cei doi poliţişti inculpaţi au fost prinşi în flagrant în aceeaşi zi de către ofiţerii de poliţie judiciară de la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, delegaţi în acest sens de procuror, în timp ce primeau suma de 500 de lei drept mită”, conform procurorilor. Ieri a fost formulată propunere de arestare preventivă pentru următoarele 29 de zile faţă de inculpaţi, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.
Potrivit declaraţiei de avere, Nicolae Sorin Popa are, din 2007, un apartament în Cernavodă, în suprafaţă de 45 de metri pătraţi, conduce o Dacia, auto fabricat în 2003, şi are datorie către Banca Comercială, din 2007, suma de 10.000, probabil euro. De la IPJ Constanţa, Nicolae Sorin Popa a încasat anual salariul de 25.000 de lei. Aurel Ştefan nu are, conform declaraţiei de avere, terenuri, casă, maşină, conturi, datorii. Poliţistul a consemnat în documentul mai sus precizat doar venitul anual încasat de la IPJ Constanţa, respectiv 11.300 de lei.       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii