Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce afaceri are fostul primar al Mangaliei, trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa (document)

ro

04 Dec, 2014 00:00 2957 Marime text


Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. În sarcina lui Tusac, procurorii au reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu, în formă continuată, dar şi conflict de interese, în formă continuată. În cauză, a mai fost deferit justiţiei şi Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea, bănuit de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, şi de complicitate la conflict de interese, în formă continuată.


Procurorii susţin că „în perioada noiembrie 2010 - septembrie 2012, Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu Dumitrașcu“. Asta deşi, în perioada respectivă, acesta din urmă ar fi fost angajat al Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcţia de şef al Serviciului Juridic.

Remuneraţii de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul

„În baza acestor contracte, inculpatul urma să efectueze în beneficiul Primăriei Mangalia aceleaşi activităţi pe care le presta şi în calitate de funcţionar public, însă în schimbul unor remuneraţii de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul. De menţionat este că, la baza efectuării plăţilor din fonduri publice către inculpatul Dumitraşcu Laurenţiu Iulian, nu au existat niciun fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate şi recepţionate. Prin acţiunile sale, inculpatul Tusac Mihai Claudiu a provocat Primăriei Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 de lei“, potrivit DNA.

Contactat telefonic, avocatul nu a dorit să facă vreo declaraţie cu privire la dosarul mai sus precizat. 



Conform Registrului Comerţului, Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, figurează ca asociat în SC Centrul Regional Medicina Muncii SRL, dar şi în Stupina SRL. Prima firmă are sediul în municipiul Galaţi, pe strada Brăilei, este administrată de Cristea Dumitru, dar şi de fostul edil al Mangaliei, şi are ca obiect de activitate „activităţi de asistenţă medicală generală“. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la Mihai Claudiu Tusac, însă acest lucru nu a fost posibil.

După o simplă căutare pe Internet, aflăm că „Centrul Regional Medicina Muncii SRL este o societate medicală care funcţionează din 2013 sub această denumire, dar care are o experienţă de 12 ani în domeniul medical din Galaţi şi Brăila, deoarece activitatea şi prestările de servicii medicale s-au desprins din Centrul Medical Irina (...)“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii