Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a spus haiducul şef la poliţie Mavrodin l-ar fi ameninţat cu moartea pe prefectul de Constanţa

ro

06 Apr, 2012 02:16 3192 Marime text
cap_5.jpgÎn sarcina lui Mavrodin se mai reţine faptul că, „în calitate de preşedinte al fundaţiei, a întocmit în fals un proces verbal, atestând în mod nereal că ar fi ales în această calitate şi a solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute

Nicolae Mavrodin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, dar şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, mândru conducător de Nissan Pathfinder, a ajuns, din nou, în atenţia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Acuzat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, liderul haiducilor de la malul mării şi-a completat lista acuzaţiilor cu un nou sub punct: „ameninţări cu moartea". Persoana care a depus această plângere este prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz, care s-a adresat, în acest sens, Poliţiei Judeţului Constanţa. Ieri, Mavrodin era aşteptat să dea declaraţii organelor de anchetă, însă nu a mai putut fi contactat.

„Domnul prefect (nr. Claudiu Iorga Palaz) a făcut o plângere că l-aş fi ameninţat cu moartea, în timpul manifestaţiilor. (...) Dacă nu iese el să discute cu noi, intrăm noi să vorbim cu el. Asta este marea plângere pe care mi-a făcut-o. Problema, din punctul meu de vedere este foarte clară. Noi am demonstrat în trei luni şi ceva de manifestaţii că nu au existat violenţe. Din nou, este o presiune politică. (...) O să merg azi (nr. ieri) la inspectorat. (...) Când eşti corect se demonstrează că ai dreptate". Declaraţia îi aparţine lui Nicolae Mavrodin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, dar şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret. Protestatarul a fost aşteptat ieri la sediul Poliţiei Judeţului Constanţa, însă nu a mai putut fi contactat în vederea expunerii unui punct de vedere. La rândul său, prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz spune că plângerea în cauză a fost formulată după ce Mavrodin s-ar fi lansat într-o serie de declaraţii care vizau siguranţa prefectului. „Vor să vândă (nr. membrii Asociaţiei Naţionale a Haiducilor) mici şi cârnaţi în faţa Prefecturii. Am cererea lor pentru miting. Vroiau să vândă produse tradiţionale haiduceşti în faţa prefecturii, iar Mazăre (nr. Radu Ştefan Mazăre, primarul Constanţei) a dat aprobare. A spus (nr. Nicolae Mavrodin) că nu va garanta siguranţa prefectului de furia oamenilor. Când a sugerat că vor intra peste mine, în prefectură, eu cum să o interpretez. Sesizarea a fost făcută mai demult", a conchis prefectul.

Ce spun ofiţerii de la Investigarea Fraudelor

prefect-NicolaeMavrodin.jpg

De altfel, Nicolae Mavrodin are o „bubă" mai mare decât cea mai sus prezentată. Acesta este bănuit de Serviciul de Investigare a Fraudelor că, în perioada 07.03.2011 - până în prezent, a refuzat în mod nejustificat de a prezenta reprezentanţilor Gărzii Financiare documentele financiar contabile ale fundaţiei de tineret şi s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar contabile prin declararea inexactă cu privire la sediul social al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret din municipiul Constanţa, situat pe bulevardul Mamaia. Totodată, în sarcina haiducului şef se mai reţine faptul că, „în calitate de preşedinte al fundaţiei, a întocmit în fals un proces verbal, atestând în mod nereal că, ar fi ales în această calitate şi a solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că, acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute". „De asemenea, cel în cauză în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret a procedat la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare cu o societate comercială, atestând în mod nereal că, fundaţia ar fi proprietara unui imobil din municipiul Bucureşti, situat pe Calea Victoriei, prejudiciul fiind în sumă de aproximativ 275.000 de euro", se mai arată într-o informare a oamenilor legii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • silva mavrodin 13 Jul, 2012 22:47 acum 15 ani aceiasi hoti ,an ziua de azi la fel peste 15 ani nici o schimbare.sanchi sunt jmekeri p.sat fara caini toata ROMANIA am facut revolutia degeaba ,unde este justitia.tie rusine sa spui ca esti roman