Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a descoperit Poliţia Transporturi Maritime

ro

20 Jan, 2012 00:00 1450 Marime text
În urmă cu două zile, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, au efectuat un control asupra mărfii existente într-un container depozitat în incinta portului Constanţa Sud Agigea, având ca destinatar o societate comercială din Bucureşti, încărcat cu 257 de colete ce conţineau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte sport, din China.

Cu ocazia controlului, s-a constatat că în interior se aflau 1.380 de perechi încălţăminte şi articole îmbrăcăminte sport, ce purtau însemnele unor mărci protejate, în valoare totală de peste 280.000 de lei. În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Cercetările continuă pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei. Tot în urmă cu două zile şi tot poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au fost sesizaţi despre faptul că Neculaie D., de 48 de ani, din judeţul Dâmboviţa, conducător al unui ansamblu auto format din cap tractor şi semiremorcă, a încercat să inducă în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale din Constanţa, prin majorarea în mod fictiv a cantităţii nete a încărcăturii de fier vechi transportate, cu aproximativ 1.000 de kg. Acesta urma să prejudicieze societatea beneficiară prin deversarea a 824 de litri de apă depozitată într-un rezervor metalic, montat artizanal sub semiremorcă. Faţă de cel în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în forma tentativei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vrajeala 20 Jan, 2012 00:28 Nu au descoperit nimic! Politia de frontiera impreuna cu vama au descoperit incaltamintea si imbracamintea, Transporturile nici nu au fost acolo, asa ca sa nu se mai laude ca nu au cu ce.