Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazurile Banias, Bogatu, Şlepac Vezi aici procurorii constănţeni felicitaţi de procurorul general

ro

06 Jul, 2011 00:00 4728 Marime text

procurori - Mircea Banias.jpgŞase magistraţi din Constanţa au fost felicitaţi de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, pentru activitatea desfăşurată în perioada 2010 - iunie 2011, cu ocazia Zilei Justiţiei.

Printre aceştia se numără procurorul Paul Ardeleanu, din cadrul Serviciului Teritorial Constanţa al DIICOT - procurorul care a instrumentat cazul deja celebrelor crime în serie de la Constanţa, comise şi recunoscute ca atare de Valentin Şlepac, condamnat recent la închisoare pe viaţă - , dar şi magistratul Andrei Bodean, delegat la Parchetul Tribunalului Constanţa, care a instrumentat cazul „buldoexcavatorul", în urma căruia un fost poliţist de frontieră constănţean a fost trimis în judecată în stare de arest pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

De menţionat că magistraţii constănţeni au fost evidenţiaţi alături de mai mulţi colegi, din toată ţara, în cadrul festivităţilor desfăşurate la Parchetul General cu ocazia Zilei Justiţiei. Printre magistraţii care au primit felicitări din partea procurorului general al României se află şi procurorul DNA Gheorghe Bocşan, cel care instrumentează ancheta „Portul", în care se fac cercetări faţă de şefii vămilor constănţene dar şi faţă de senatorul Mircea Banias. De asemenea, procurorul Bocşan este cel care l-a trimis pe Eugen Bogatu în judecată, alături de afaceristul sirian Said Baaklini, dar şi cel care l-a deferit instanţei pe Dan Diaconescu, „vedeta OTV". Revenind la ceremonia dedicată Zilei Justiţiei, conform site-ului www.luju.ro, în urma consultării cu procurorii ce deţin funcţii de conducere în cadrul Ministerului Public, mai mulţi procurori din cadrul tuturor unităţilor de parchet au fost evidenţiaţi de către Procurorul General al României.

Lista merituoşilor

Printre aceştia se numără şi magistraţi care îşi desfăşoară activitatea, aceştia fiind, în ordine alfabetică: Paul Ardeleanu, procuror al Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; Andrei Bodean, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, delegat procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi Camelia Mădălina Hira - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa (delegată prim procuror). Printre constănţenii felicitaţi de Ziua Justiţiei, se mai numără Mihaela Elena Mergeane - prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa; Teodora Petrescu - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi Puiu Zarafina - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Aşa cum am menţionat anterior, printre procurorii felicitaţi se numără şi Gheorghe Bocşan, procuror în cadrul Secţiei de combatere a corupţiei - Direcţia Naţională Anticorupţie, cel care s-a ocupat de ancheta UCM Reşiţa, în urma căreia fostul director portuar Eugen Bogatu a fost trimis în judecată, în cătuşe, alături de afaceristul sirian Said Baaklini şi directorii de la UCM Reşiţa. Între timp, instanţa i-a pus în libertate, dar Bogatu a avut ghinionul să fie protagonistul unui alt dosar instrumentat de procurorul Bocşan, în urma căruia fostul director portuar a ajuns, din nou, după gratii, alături de fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, între timp pus în libertate. De precizat că, în acelaşi dosar, este urmărit penal şi senatorul PDL Mircea Banias, care are interdicţia de a părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei de judecată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vox Dei 07 Jul, 2011 12:45 Dnul Aredalu este un om integru si cu o gandire progresista care isi face treaba cu brio .
  • PISI 06 Jul, 2011 17:44 BRAVOOO....acestori procurori
  • edvin osman 06 Jul, 2011 17:31 intr-adevar doamna procuror Puiu Zarafina merita sa fie inclusa in lista de procurori felicitati... A instrumentat celebrul caz Mita la Rutiera Constanta in care unii au fost cercetati fara nicio vina... Ce frumos... Traim in Romania..... Bravo... Chiar merita doamna....
  • tepes 06 Jul, 2011 07:44 de ubde are averea asta nare-vila de milioane euro in cartier hoti de benzina pe care ii ancheta-masini lux-merceds negru ultimul tip ct 10 atp,bmw gri ct 65 atp audi a3 si a6 si a8 jeepuri ,peugeot 308 etc -din salriul de bugetar? de unde are valentin stefan bmw seria7 ultimul tip,jeep audi q7 -de la asociatii kurzi-tine la blat dosar evazine milioane euro mall inchis de pe str in bratianu cetateni turci0are case pe nume kurzi afcaeri-mamaia linga hotel royal-traian basescu,george maior,laura codruta kovesi,daniel morar,horatiu dumbrava-sri,dna csm ii apara-al queda