Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazuri cum rar ţi-e dat să vezi Cine a şocat opinia publică săptămânile acestea la Constanţa

ro

09 Apr, 2012 00:00 2240 Marime text
bilant_Anton_Gheorghe_Stroe.jpgComisarul Dragoş Horaţiu Radu este cercetat pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi părăsirea locului accidentului fără acceptul organelor de anchetă

Au scandalizat opinia publică prin intermediul presupuselor fapte infracţionale! Vorbim despre foşti oameni ai legii, dar şi despre „simpli" civili, care au ajuns, săptămânile trecute, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Constanţa după ce ar fi comis fapte de natură penală. ZIUA de Constanţa prezintă o retrospectivă a evenimentelor care au avut un impact deosebit asupra comunităţii, de departe primele locuri fiind ocupate de doi foşti poliţişti.

La începutul acestei luni, fostul poliţist Marius Ionuţ Magda, de 30 de ani, din Constanţa, şi-ar fi ucis propria mamă, căreia i-ar fi tăiat gâtul, iar apoi a încercat să se sinucidă. Gestul bărbatului a venit la aproape o săptămână după ce a fost eliberat din Penitenciarul Poarta Albă. În prezent, Marius Ionuţ Magda se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Constanţa. Pe data de 28 martie, Gheorghe Anton Stroe, de 65 de ani, din Constanţa, fost angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi-a împuşcat soţia, accidental susţine el, în timp ce se aflau în casa din Techirghiol. Bărbatul este cercetat, în stare de arest, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Potrivit oamenilor legii, în seara de 28 martie, fostul salariat al MAI a urmărit un meci de fotbal, iar la ora 23.30 ar fi fost trezit de soţie, care a auzit mai multe zgomote. Ulterior, Stroe a luat pistolul în mână şi, de la o distanţă mai mică de 50 de centimetri, a tras un glonţ înspre soţia sa, lovind-o în zona capului. Apoi, bărbatul a mai executat un foc de armă, glonţul lovind perna. După ce a scos încărcătorul din pistol, a culisat din nou manşonul armei pentru a elimina cartuşul de pe ţeavă, a ridicat de jos cartuşul şi l-a băgat în încărcător, omul a sunat la 112.

În colimator, dar nu în arest

Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Constanţa nu „cazează" doar foşti poliţişti, ci şi actuali oameni ai legii. Astfel, nu mai puţin de şapte poliţişti au fost arestaţi, săptămânile trecute, în dosarul „Mafia din Portul Constanţa". Pe data de 21 martie, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a şapte agenţi de poliţie (cinci de la Serviciul Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa, unul de la Garda de Coastă - Grupul de Nave Constanţa şi altul de la Secţia 5 de Poliţie). Pe lista „neagră" au mai ajuns trei agenţi de pază la o firmă din portul Constanţa, precum şi alte zece persoane suspectate de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi infracţiuni de corupţie. Un alt om al legii care a ajuns în colimatorul procurorilor, însă nu în arest, este comisarul Dragoş Horaţiu Radu, şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Eforie. Acesta este bănuit că a condus un automobil pe drumurile publice, a fost implicat într-un incident rutier, după care a părăsit locul faptei fără permisiunea colegilor de la Rutieră. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa îl cercetează pe comisar pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi părăsirea locului accidentului fără acceptul organelor de anchetă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii