Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul „Mafia de la Rutieră" Agenţii Cociu şi Ivan au luat cu executare

ro

05 Apr, 2012 00:00 2038 Marime text
Agentul şef adjunct Daniel Cociu şi agentul Marius Ivan, ambii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au fost găsiţi vinovaţi de judecătorii Tribunalului Constanţa de comiterea unor infracţiuni de corupţie, iar pe cale de consecinţă au fost condamnaţi la pedepse cu executare efectivă, în penitenciar, fiind vorba despre câte şapte şi respectiv şase luni de detenţie. Sentinţa a fost pronunţată de completul prezidat de magistratul Teodor Viorel Gheorghe, vicepreşedintele instanţei. Hotărârea poate fi atacată în apel, caz în care procesul s-ar putea relua la Curtea de Apel Constanţa.

Cazul celor doi agenţi de la Serviciul Rutier s-a desprins din mega-dosarul de corupţie „Mafia de la Rutieră", instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, începând cu anul 2009. După aproximativ doi ani de anchetă, procurorii au întocmit rechizitoriul în cazul celor doi şi au dispus trimiterea dosarului în instanţă, iar astfel cazul lor a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa. Ei au fost acuzaţi de fals intelectual, fals în declaraţii, dar şi complicitate la tentativă de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În vara anului 2009, lui Marius Ivan i se imputa că ar fi „contribuit în mod direct, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, la neaplicarea unei sancţiuni contravenţionale făptuitorului Drughe Alin Bogdan, la solicitarea făptuitorului Ruşescu Gigi Cristian".

Acuzaţiile aduse de procurori

Totodată, procurorii spuneau că, la solicitarea colegului său Florin Meliu (decedat în 2009 înainte de izbucnirea scandalului în presă, din cauza unui accident rutier), „a omis să aplice sancţiuni contravenţionale reprezentantului SC Tomis Development SRL Constanţa şi a intervenit în scopul favorizării unei persoane de sex feminin care, la data de 12 aprilie 2009, fusese depistată în trafic de unul dintre colegii săi". La rândul său, despre agentul şef adjunct de poliţie Daniel Cociu, procurorii spuneau la momentul respectiv că în intervalul 5 - 12 martie 2009 şi-ar fi încălcat în mod repetat atribuţiile de serviciu, la îndemnul aceluiaşi agent Gigi Cristian Ruşescu. În concret, agentul şef adjunct a intrat în vizorul procurorilor pentru că ar fi omis să-l sancţioneze contravenţional pe un anume Flavius Topală, posesorul unui autoturism înmatriculat în Bucureşti. În urma unui proces care a durat aproape un an, judecătorii au considerat că cei doi oameni ai legii s-ar face vinovaţi de acuzaţiile aduse de anchetatori şi i-au condamnat la închisoare. Astfel, agentul Marius Ivan a primit o pedeapsă de şase luni, iar colegul său, Daniel Cociu, a luat şapte luni, ambele pedepse fiind cu executare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii