Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul Alexandra scoate oamenii în stradă. Mii de protestatari, aseară, în faţa MAI. Ce scandau protestatarii

ro

28 Jul, 2019 00:11 2253 Marime text
Câteva mii de persoane au participat, sâmbătă seara, la protestul organizat în Piaţa Revoluţiei din capitală, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, în semn de nemulţumire faţă de modul de gestionare a cazului adolescentei Alexandra, care a anunţat la 112 că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să descindă în locul în care se afla decât după 19 ore.
 
Potrivit Agerpres, iniţial un grup de câteva sute de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, iar apoi, după ora 20,00, au plecat în marş, pe bulevardul Calea Victoriei, spre sediul Ministerului Afacerilor Interne.
 
În faţa sediului ministerului s-au aflat, la momentul de vârf al protestului, în jurul orei 21,00, câteva mii de persoane. Aceştia au aprins candele pe treptele sediului ministerului şi au păstrat un moment de reculegere în memoria adolescentelor dispărute la Caracal.

De asemenea, protestatarii au scandat "Demisia, demisia", "Jos Guvernul", "Alexandra", "10 august", "Criminalilor", "Cuib de hoţi de şi de mafioţi", "Ucigaşii de copii".
 
Un moment mai tensionat a fost când un grup de protestatari au înconjurat echipa postului de televiziune Antena 3, unii manifestanţi adresându-le injurii jurnaliştilor. Echipa postului de televiziune a fost evacuată de jandarmi, fără ca aceştia să fie agresaţi fizic.
Cei mai mulţi dintre protestatari au părăsit Piaţa Revoluţiei în jurul orei 21,30, manifestaţia încheiindu-se fără incidente.

Protestul intitulat "Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!" a fost anunţat pe reţelele de socializare de grupurile civice Rezistenţa, Geeks for Democracy, Corupţia Ucide şi Iniţiativa România.

Reamintim că miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie".

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Sursa foto: Agerpres
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii