Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz inedit la Constanța! Un polițist de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

ro

03 Apr, 2020 15:26 12731 Marime text
Un polițist din cadrul Poliției Locale Constanța a fost amendat cu suma de 500 de lei de un polițist de la Poliția Rutieră. Se pare că polițistul local ar fi refuzat să îi dea datele personale polițistului de la Rutieră.

Totul s-a întâmplat pe data de 31 martie, după lăsarea serii. Un echipaj al Poliției Locale Constanța se afla pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța. La un moment dat, echipajul a tras pe dreapta un auto al cărui șofer părea băut. Atunci, polițistul local a chemat la fața locului, în ajutor, un echipaj al Poliției Rutiere Constanța. Ulterior cercetărilor specifice, oamenii legii au stabilit că șoferul tras pe dreapta nu avea permis de conducere. Mai mult, el băuse înainte să se urse la volan (0,32 alcool pur în aerul expirat).
 
Pentru a demara cercetările specifice unui dosar penal, deschis pe numele conducătorului auto, polițistul de la Rutieră i-a soliciat buletinul polițistului local care a tras pe dreapta respectiva mașină. În acest context, cel de la Locală ar fi refuzat să se legitimeze iar cel de la Rutieră l-a amendat cu suma de 500 de lei.    

Cu privire la acest incident, IPJ Constanța a transmis următoarele:

Referitor la evenimentul din data de 31 martie, în care au fost implicați un polițist din cadrul Biroului Rutier Constanța și un polițist din cadrul Poliției Locale Constanța, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat de către reprezentanții Poliției Locale Constanța cu privire la faptul că un polițist local a fost sancționat de către un polițist rutier. La aceeași dată, conducerea I.P.J. Constanța a dispus activități de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenței sau inexistenței vreunei abateri disciplinare a polițistului în cauză. Menționăm faptul că temeinicia și legalitatea procesului verbal de contravenție pot fi analizate doar de către instanța de judecată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii