Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:13 20 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât se vorbeşe că ar mai costa angajarea în Jandarmerie Delia Lenghel şi-a folosit „farmecele" şi la Institutul Diplomatic Român

ro

15 Mar, 2012 02:10 1939 Marime text

femeie.jpgOana Delia Lenghel, de 39 de ani, din municipiul Bucureşti, a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa după ce ar fi pretins că poate ajuta un tânăr de la malul mării să se angajeze în cadrul Jandarmeriei Române.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa spun că femeia a fost citată în mai multe rânduri, însă ea nu s-a prezentat la procuror pentru a fi audiată, aşa încât în cauză a fost formulată iniţial propunere de arestare pe numele său în calitate de învinuită, pentru zece zile, cu motivarea că se sustrage de la urmărire penală. Ieri, Oana Delia Lenghel, presupusa iubită a lui Adrian Altarescu, consilier superior din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Nu este de trecut cu vederea faptul că numele Oanei Delia Lenghel apare pe o listă a Ministerului Afacerilor Externe - Institutul Diplomatic Român. Documentul în cauză face referire la candidaţii înscrişi în Programul Formare Diplomatică Iniţială, respinşi la proba de interviu. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa spun că, la data de 13 martie, s-a dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de Oana Delia Lenghel, de 39 de ani, din municipiul Bucureşti, care este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Conform anchetatorilor, probatoriul administrat în cauză a relevat că în perioada lunii ianuarie 2010, după ce a lăsat să se înţeleagă că se bucură de influenţă pe lângă funcţionarisuperiori din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, suspecta a pretins şi primit de la denunţătorul A.M., din Constanţa, suma de 4.000 de euro, în schimbul facilitării angajării numitei A.I., fiica denunţătorului, în cadrul Jandarmeriei Române. „Deşi a fost citată în mai multe rânduri, inculpata nu s-a prezentat la procuror pentru a fi audiată, aşa încât în cauză a fost formulată iniţial propunere de arestare pe numele său în calitate de învinuită, pentru zece zile, cu motivarea că se sustrage de la urmărire penală. Fiind citată de instanţa de judecată învestită cu soluţionarea propunerii de arestare preventivă a învinuitei, inculpata s-a prezentat în faţa judecătorului la data de 13 martie 2012. În aceste condiţii, a fost adusă cu mandat de aducere de către organele de poliţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, unde a fost audiată, i s-a prezentat materialul de urmărire penală şi s-a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore", se mai arată în cercetarea organelor de anchetă. În cursul zilei de ieri, femeia a fost trimisă în judecată la Tribunalul Constanţa, iar o dată cu emiterea rechizitoriului procurorul de caz a formulat şi propunere de arestare preventivă faţă de aceasta, în calitate de inculpată. Prima înfăţişare în procesul propriu-zis a fost programată să se desfăşoare pe data de 19 aprilie.

În cursul serii trecute, judecătorii completului Fond Corupţie 2 al Tribunalului Constanţa au decis, în dosarul penal cu numărul 2665/118/2012, că nu se impune arestarea preventivă a suspectei, aşa cum ceruseră procurorii. Mai mult, Delia Ioana Lenghel a fost lăsată în libertate şi fără interdicţii.

În minuta instanţei se arată că aceasta „respinge ca nefondată propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa - Secţia de Urmărire Penală a inculpatei Lenghel Delia Ioana, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă". Totodată, instanţa „respinge ca nefondată cererea de luare a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara ,formulată de către apărătorul inculpatei". Soluţia a fost pronunţată în jurul orei 18.00 şi poate fi atacată de procurori în recurs, la Curtea de Apel.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii