Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură impresionantă de carne de rechin şi calcan Descoperire neaşteptată, în apropiere de restaurantul On Plonge (galerie foto)

ro

20 Jan, 2015 00:00 3105 Marime text
Aproximativ o tonă şi jumătate de peşte din speciile calcan şi rechin a fost confiscată de poliţiştii de frontieră constănţeni, la sfârşitul săptămânii trecute. 
 
Impresionanta captură a fost descoperită în urma desfăşurării activităţilor specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă.
 
Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, Grupul de Nave Constanţa, au identificat doi cetăţeni străini, un bulgar şi un turc, care transportau fără documente justificative, cu o autoutilitară, 390 de kilograme de peşte din specia calcan. Cei doi bărbaţi au declarat că au achiziţionat peştele de la comandantul unui pescador sub pavilion România, aflat în Portul Turistic Tomis, cu scopul de a-l transporta în Republica Bulgaria, conform purtătorului de cuvânt din cadrul Gărzii de Coastă, agent-şef adjunct de poliţie Marius Ovidiu Niculescu.
 
În urma extinderii cercetărilor în acest caz, oamenii legii au mai descoperit încă 905 kilograme de peşte din specia rechin, care fusese procesat fără autorizaţie, în Portul Turistic Tomis din municipiul Constanţa, de către membrii echipajului pescadorului sub pavilion România.

 Cum a fost posibilă acţiunea

 La acţiunea poliţiştilor de frontieră constănţeni au mai participat reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa şi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, care au constatat că 392 de kilograme de peşte din specia rechin era impropriu consumului.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării autoutilitara, precum şi cantitatea de 390,25 de kilograme de peşte din specia calcan şi 905 kilograme din specia rechin, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, iar în cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „procesare fără drept a produselor obţinute din pescuit şi acvacultură“ şi „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte“.
 
De remarcat este faptul că, deşi nu este prima captură atât de mare, este prima descoperire de acest gen atât de aproape de ţărm.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii