Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură impresionantă a procurorilor Afrenie, Stavilă şi Tocia, duşi la arestare după 14 percheziţii

ro

06 Mar, 2014 00:00 4083 Marime text
La acest dosar au participat inspectori antifraudă, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa
 
Marian Cătălin Afrenie, Vasile Cătălin Stavilă, Constantin Tocia şi Stelian Tocia, duşi la arestare de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Cei patru sunt suspectaţi de comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. În cauză, procurorii au efectuat 16 percheziţii domiciliare în Constanţa, Bucureşti şi Mangalia, existând bănuiala că în respectivele imobile sunt deţinute şi depozitate ţigări de contrabandă şi alte produse accizabile. Mai mult decât atât, procurorii cercetează, pentru abuz în serviciu, şi trei poliţişti de la Punctul de Trecere a Frontierei de la Vama Veche, din Garda de Coastă. Cei trei sunt acuzaţi de lipsă de vigilenţă şi de lipsă de profesionalism.
 
La finalul percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate cantităţi mari de ţigarete de contrabandă, respectiv 7.490.000 de ţigarete (374.500 de pachete), 835 de sticle a câte 0,75 l, respectiv 626,25 litri de băutură spirtoasă - whisky marca Maiwand, netimbrate fiscal, precum şi mari sume de bani, constând în 200.000 de lei, 12.800 de euro, 195.035 de dinari sârbeşti, 121 de leva şi 20 de dolari.
„Totodată, au fost ridicate şi indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă 13 autoturisme de lux (Mercedes şi Audi), un microbuz cu remorcă şi un autotir înmatriculat în Bulgaria, cu care au fost introduse în România, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, ţigări de contrabandă, în cantitate de 800 de baxuri, marca Marble prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, beneficiind de lipsa de vigilenţă şi profesionalism a 3 agenţi de poliţie de frontieră, cercetaţi în cauză pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, în vederea asigurării reparării prejudiciului cauzat statului prin sustragerea de la plata taxelor vamale a accizei şi TVA, în valoare totală de 3.910.727 lei”, conform procurorilor.

Au fost audiaţi la sediul PCA Constanţa, în cursul nopţii de 4/5 martie, 14 suspecţi puşi sub urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, iar faţă de patru suspecţi a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, fiind prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunerea de arestare preventivă pe o durată de 30 zile. Conform portalului instanţelor de judecată, cele patru persoane duse la arestare sunt Marian Cătălin Afrenie, Vasile Cătălin Stavilă, Constantin Tocia şi Stelian Tocia. La acest dosar au participat, pe lângă procurori şi inspectori antifraudă din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, ai Gărzii de Coastă şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, cu suportul tehnic şi informativ al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa şi cu sprijinul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Stelian Tocia este, potrivit surselor noastre, fostul patron al clubului Morgana, din Constanţa. Bărbatul nu se află pentru prima dată în atenţia oamenilor legii. Deferit justiţiei în februarie 2011 pentru înşelăciune, Tocia a fost condamnat la 1,6 ani de închisoare cu suspendare, după schimbarea unor încadrări juridice. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor susţin că bărbatul, în calitate de administrator al societăţii comerciale Ascom Transport SRL, în perioada ianuarie 2008 - iunie 2010, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale privind achiziţii de mărfuri (cereale, plante oleaginoase, utilaje), cât şi servicii de transport. Oamenii legii mai susţin că prejudiciul creat de Tocia ar fi de 2.700.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii