Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Captură“ a poliţiştilor constănţeni, la Negru Vodă Cinci irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera în România

ro

31 Aug, 2015 00:00 1633 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, şase persoane, un german şi cinci irakieni, care au trecut ilegal frontiera, pe jos, prin punctul de frontieră Negru Vodă. Grupul era format din doi bărbaţi, de 24 şi 34 de ani, două femei, în vârstă de 20 şi 27 de ani, şi un minor de doi ani, de naţionalitate irakiană, plus două călăuze, adică un german, de 39 de ani, şi un britanic, ambii etnici irakieni.
 
Iniţial, grupul în cauză, aflat la bordul unui autovehicul înmatriculat în Anglia, a intenţionat să intre în ţară, prin Negru Vodă. Deoarece nu au prezentat documentele justificative privind scopul şi condiţiile şederii, conform prevederilor legale, celor cinci cetăţeni irakieni nu li s-a permis intrarea în ţară. În aceste condiţii, tot grupul s-a înapoiat în Bulgaria, cu intenţia de a găsi altă cale pentru a intra în România.
 
Vineri, la ora 3.45, şase persoane au fost depistate pe timpul trecerii ilegale a frontierei de stat. Acestea au fost conduse la sediul SPF Negru Vodă, pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre acelaşi grup care încercase să intre în ţară mai devreme, prin punctul de frontieră. Din declaraţii, a reieşit faptul că persoanele în cauză s-au deplasat cu autovehiculul menţionat anterior pe teritoriul statului bulgar şi că sperau să urmeze acelaşi tipar şi în România.
 
Pe parcursul cercetărilor, s-a evidenţiat implicarea activă şi vădită a conducătorului auto, a cetăţeanului german menţionat anterior, în organizarea activităţilor ilegale şi care, în acest timp, a intrat legal în România. Cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa - Serviciul Poliţiei Rutiere, cetăţeanul în cauză a fost depistat şi reţinut pentru cercetări, în trafic, în municipiul Constanţa.
În urma finalizării cercetărilor, procurorul de caz a dispus măsura asigurătoare a sechestrului pentru autovehiculul folosit de traficanţii de migranţi şi sesizarea, prin rechizitoriu, a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare pentru cetăţeanul britanic şi cel german, sub acuzaţia de „trafic de migranţi“. Cetăţenii irakieni au fost returnaţi autorităţilor de frontieră bulgare, în baza acordului de readmisie. În cazul de trafic de migranţi, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră constănţeni sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de la lângă Tribunalul Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii