Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionul mondial Cristian Lupu a fost încătuşat pentru tâlhărie

ro

24 Jul, 2014 00:00 10248 Marime text
Cristian Lupu, campion mondial la Wu Shu, a fost încătuşat, ieri, de oamenii legii. Bărbatul s-a ales cu două dosare penale, unul pentru tâlhărie şi altul pentru ameninţarea persoanei vătămate.

Totul a pornit de la un scandal pe care campionul mondial l-a provocat în incinta unui bar din Costineşti. În data de 14 iulie, acesta a luat un bax de sticle de bere, pe care a refuzat să-l plătească, recurgând la ameninţări. A revenit şi a doua zi, pe 15 iulie, şi a repetat acelaşi gest. De data aceasta, în bar se afla şi patronul. Împreună cu vânzătoarea, patronul i-a făcut plângere penală campionului, pentru tâlhărie. Aflând că a fost depusă o plângere pe numele său, Cristian Lupu a făcut o nouă vizită barului din Costineşti, de data aceasta nu pentru un nou bax de sticle de bere, ci pentru a o ameninţa pe vânzătoare. Evenimentul s-a petrecut, marţi, 22 iulie, când bărbatul s-a prezentat la barul din Costineşti şi i-a cerut vânzătoarei să-şi retragă plângerea, ameninţând-o cu bătaia. Acesteia nici prin gând nu i-a trecut să facă un asemenea lucru, ba din contră, s-a dus din nou la poliţie, unde i-a făcut campionului o nouă plângere în urma ameninţărilor primite. 
Iată ce au transmis oamenii legii, ieri, referitor la cele petrecute: „La data de 22.07.2014, poliţiştii din Costineşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de către L. Cristi a infracţiunii de influenţare a declaraţiilor. Bărbatul este cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie comise la 14.07.2014 şi 15.07.2014. Fapta sesizată constă în aceea că, în ziua de 20.07.2014, în jurul orei 11.00, acesta a ameninţat persoana vătămată cu acte de violenţă, pentru ca aceasta să-şi modifice declaraţiile date în calitate de persoană vătămată, în dosarul penal în care acesta are calitatea de suspect.“

Şi în anul 2010 a ajuns în atenţia oamenilor legii

Menţionăm că acesta nu este primul scandal în care este implicat Cristian Lupu. În mai 2010, campionul era protagonistul unui alt conflict. Presa mediatiza, la acea dată, o altercaţie izbucnită tot la Costineşti, între mai mulţi localnici, care s-a soldat cu vătămarea a două persoane. Din primele cercetări, poliţiştii stabiliseră că bătaia a avut loc pe fondul unor neînţelegeri mai vechi dintre cei implicaţi, şi anume: Florin Lupu, de 25 de ani, şi fratele său, Cristian Lupu, de 28 de ani, iar de cealaltă parte, Adrian Şerban, de 21 de ani, şi tatăl său, Niculae Şerban, de 42 de ani, toţi din Costineşti.

S-a făcut remarcat înainte de a deveni campion mondial

Potrivit 9AM News, Cristian Lupu a câştigat, în anul 2008, titlul de campion mondial la Wu Shu, categoria grea, la Campionatul Mondial din Italia, performanţă ce a fost  înregistrată la numai şase luni după ce sportivul s-a apucat de antrenamente. Cariera de luptător profesionist a lui Cristi Lupu a început la sfârşitul anului 2007, în urma unui episod petrecut pe o plajă de pe litoralul Mării Negre. Potrivit sursei citate, Lupu a fost implicat într-o altercaţie cu şase bărbaţi, pe care i-a pus la pământ fără să primească o palma. La conflict a asistat, întâmplător, şi omul de afaceri George Frasin, care l-a întrebat pe Lupu de când timp practică artele marţiale. Tânărul i-a răspuns că şi-ar fi dorit să activeze în acest domeniu, însă bugetul nu i-a permis. Urmarea? Frasin l-a angajat pe Cristi ca bodyguard personal şi l-a înscris la Clubul Metrorex, unde acesta a început antrenamentele de Wu Shu şi kickboxing, sub îndrumarea lui Florin Ioana.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii