Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:47 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călăuzele celor 129 de migranţi depistaţi în Mangalia, în atenţia oamenilor legii (galerie foto)

ro

17 Sep, 2014 00:00 869 Marime text


Doi cetăţeni turci şi unul irakian s-au ales cu dosar penal. Ei sunt călăuzele celor 129 de migranţi depistaţi luni în Marea Neagră, în apropiere de Mangalia.

Călăuzele au facilitat transportul din Turcia, cu o ambarcaţiune, pe Marea Neagră, a 72 de cetăţeni afgani, 34 irakieni, 16 iranieni şi şapte sirieni şi au declarat că doreau să ajungă în ţări precum Germania şi Suedia. Imediat după declanşarea procedurilor specifice de remorcare a ambarcaţiunii în cauză, fără pavilion arborat, la sediul Grupului de Nave Mangalia au fost demarate cercetările la sediul Gărzii de Coastă.
Astfel, persoanele adulte au fost audiate, stabilindu-se faptul că la bordul ambarcaţiunii se aflau 72 cetăţeni afgani, 35 de irakieni, 16 iranieni, şapte sirieni şi doi turci, adulţi şi copii, cu vârste între 1 şi 65 de ani, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră, pentru ca apoi să-şi continue călătoria spre ţări din Uniunea Europeană.
În urma cercetărilor, a mai rezultat că ambarcaţiunea tip pescador, în lungime de 20 de metri, a plecat în urmă cu trei zile dintr-un port situat în apropierea Istanbulului, fiind condusă de doi cetăţeni turci, în vârstă de 45 de ani, respectiv 41 de ani, ajutaţi de un cetăţean irakian, în vârstă de 31 de ani.
Călăuzele sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de „trecere frauduloasă a frontierei de stat“ şi „trafic de migranţi“, iar bărbatul care a condus ambarcaţiunea mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere a unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător“. Cei doi cetăţeni turci şi complicele irakian au fost, ieri, audiaţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru a se dispune măsurile legale care se impun. La finalizarea cercetărilor, întregul grup de migranţi din Orientul Mijlociu va intra în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări.

Ti-a placut articolul?

Comentarii