Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călăuză elveţiană şi migranţi sirieni Şase cetăţeni sirieni, interceptaţi la graniţă

ro

26 Mar, 2014 00:00 1060 Marime text
Prin zona frontierei verzi dintre Bulgaria şi România au încercat să traverseze în mod ilegal graniţa un grup de şase cetăţeni sirieni. Aceştia erau ajutaţi de o rudă cu cetăţenie elveţiană.
 

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră de la PTF Negru Vodă au interceptat un grup de şase cetăţeni sirieni care încercau să traverseze graniţa în mod ilegal. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, iar persoanele au fost aduse la sediul punctului de frontieră Negru Vodă pentru demararea cercetărilor. Verificările au arătat că cei şase cetăţeni aveau vârste cuprinse între 9 şi 40 de ani, patru dintre aceştia fiind minori.
Cercetările au fost extinse. Astfel, a fost depistat un bărbat care se afla la volanul unui autoturism Hyundai, înmatriculat în Elveţia. Conducătorul auto staţionase în apropierea punctului de frontieră, fără a putea să îşi justifice prezenţa. Acesta s-a legitimat cu un paşaport elveţian, fiind de origine siriană. Totodată, bărbatul era rudă cu cele şase persoane deja interceptate şi dorea să îi transporte pe migranţi în Elveţia.
 
Cetăţenilor sirieni li s-au întocmit actele pentru săvârşirea infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat” şi au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Republica Bulgaria.
Pentru cetăţeanul elveţian a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore. Ulterior, Judecătoria Constanţa a decis emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii