Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucraţi de procurorii DIICOT Bulgari condamnaţi pentru „pisicile“ montate în Constanţa

ro

20 Jul, 2015 00:00 1167 Marime text
Trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa, bulgarii Veselin I. şi Zdravko D. au fost condamnaţi de Tribunalului Constanţa.
 
Judecătoarea Iuliana Radu i-a aplicat lui Veselin I. patru ani, zece luni şi 15 zile de închisoare, pentru operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Instanţa a menţinut măsura arestării preventive luată faţă de cel în cuază, deducând din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive, cu începere de la data de 15 februarie la zi. Zdravko D. a primit, pentru operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, patru ani, zece luni şi 15 zile de închisoare. Şi faţă de el instanţa a menţinut măsura arestării preventive, deducând perioada reţinerii şi arestării preventive, cu începere de la data de 15 februarie la zi. Tribunalul Constanţa a dispus confiscarea dispozitivelor artizanale descoperite şi ridicate de organele de poliţie de la câteva bancomate din Constanţa, precum şi de clienţii unor bănci, care utilizau ATM-urile.
 
Sentinţele aplicate în acest caz nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa. Amintim că cei doi bulgari au fost surprinşi în flagrant în ce montau dispozitive de clonare a cardurilor (pisici) la un bancomat din centrul Constanţei.
 
Conform DIICOT, în perioada iulie 2014 - februarie 2015, cei doi ar fi montat la mai multe bancomate din Constanţa şi din Eforie Nord dispozitive destinate copierii datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare, date care, ulterior, au fost predate altor cetăţeni bulgari pentru clonarea cardurilor. Banii erau retraşi din bancomate din Indonezia, Malaezia şi Republica Dominicană. În cauză, DIICOT a calculat un prejudiciu de 1.000.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii