Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj cinegetic în Parcul Naţional Munţii Măcinului

ro

08 Feb, 2013 20:00 1970 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism două arme de vânătoare, 10 cartuşe şi 11 câini de vânătoare.

Cercetările au stabilit că cele două persoane desfăşuraseră activităţi de braconaj cinegetic într-o zonă protejată.

În data de 7 februarie, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Isaccea au oprit pentru control, un autoturism marca Dacia Pick-up, în care se aflau G.S., de 41 de ani, şi S.I., de 36 de ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.

În urma controlului, au fost găsite în autoturism două arme de vânătoare de calibrul 12 mm, 10 cartuşe de acelaşi calibru, un cuţit de vânătoare cu lama de 31 cm, o toporişcă, două lanterne şi 11 câini de vânătoare.

Cercetările au stabilit că cei doi bărbaţi s-au deplasat, fără a fi autorizaţi, în Parcul Naţional Munţii Măcinului, unde unul dintre ei a făcut uz de armă letală fără drept.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării armele şi muniţia, pe care le-au predat spre expertizare la IPJ Tulcea.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „acces cu arma de vânătoare, altfel decât purtată în toc, în parcuri naţionale, în rezervaţii ştiinţifice, în zonele de protecţie strictă sau în zonele de protecţie integrală din ariile naturale protejate cuprinse în fonduri cinegetice" şi „uz de armă letală fără drept", faptă prevăzută de art. 39, lit. g şi sancţionată de art. 43, alin. 1 din Legea 407/2006, respectiv de art. 133 dn Legea 294/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii