Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR, precizări oficiale despre verificarea averii lui Mugur Isărescu de către ANI

ro

03 Apr, 2015 11:25 1680 Marime text
Purtătorul de cuvânt al Bancii Națioane al României, Dan Suciu, a dat vineri mai multe explicații, pentru Știrile B1 TV, cu privire la faptul că Agenția Națională de Integritate (ANI) verifică averea lui Mugur Isărescu, în urma unei sesizări privind un posibil conflict de interese.
 
Dan Suciu susține că în acest caz este vorba de o sesizare a unei organizații nonguvernamentale, iar ANI trebuie să facă verificări în acest caz. De asemenea, reprezentantul BNR a explicat că totul a pornit de la o confuzie în legătură cu un credit pesoanal al lui Mugur Isărescu.
 
Purtătorul de cuvânt al BNR a mai precizat că în acest caz nu este vorba despre un conflict de interese, ci de o neclaritate, adăugând că lucrurile se vor rezolva în mod legal.
 
Isărescu ”a încurcat banca în momentul în care i s-a adresat o întrebare dacă a luat un împrumut de la banca respectivă. Lucrurile sunt din 2006. A încurcat o bancă cu alta atunci când a făcut o declarație verbală, nu în declarația de avere și de aici întreaga confuzie. Pe declarațiile de avere lucrurile sunt foarte clare. Eu nu văd niciun conflict de interese. Nu e vorba de un confict de interse, e vorba de o neclaritate. Este o procedură legală, are loc conform legilor din România. Evident că lucrurile vor fi tratate dintr-o perspectivă legală”, a mai spus reprezentantul BNR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii