Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanţ al Inspecţiei de Prevenire din ISU „Dobrogea“, pe luna ianuarie 81 de acţiuni de control la operatori economici şi la instituţii

ro

10 Feb, 2015 00:00 991 Marime text
Pe parcursul lunii ianuarie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al judeţului Constanţa a organizat şi desfăşurat 81 de acţiuni de control la operatori economici şi instituţii, printre acestea numărându-se şi unităţile sanitare.
 
Pe timpul desfăşurării acestor activităţi, au fost constatate 362 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi de protecţie civilă, dintre care 41 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicat un număr total de 322 de sancţiuni, cuprinzând 234 de avertismente şi 88 de amenzi, în cuantum de 69.722 de lei.
 
Principalele nereguli au constat în: mijloace de încălzire exploatate cu deficienţe, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, lipsa autorizaţiei de securitate în caz de incendiu pentru unele clădiri, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor etc.
 
Cu ocazia controalelor, au avut loc 78 de exerciţii de alarmare, respectiv 95 de instruiri cu personalul ce are atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici şi instituţii.
 
Totodată, structurile de intervenţie au efectuat nouă recunoaşteri în teren la obiectivele din zona de competenţă a inspectoratului.
 
Un rol important în prima lună a acestui an l-au avut şi acţiunile de informare preventivă din cadrul Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur“ şi R.I.S.C. -„Siguranţa nu este un joc de noroc!“, activităţi ce vor continua şi în următoarele luni.
 
Obiectivul Campaniei „Nu tremur la cutremur“ îl constituie conștientizarea, informarea și pregătirea populației pentru a reacționa corect în situația producerii unui cutremur, iar campania „R.I.S.C. -Siguranţa nu este un joc de noroc!“ vizează reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc. care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.
 
În scopul atingerii obiectivelor celor două campanii, s-au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici şi instituţii, acţiuni de diseminare către cetăţeni a informaţiilor de natură preventivă, precum şi lecţii deschise în unităţile de învăţământ. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii