Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biciclete nedeclarate şi pături contrafăcute, reţinute la Agigea

ro

20 Apr, 2013 00:00 1673 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în PTF Constanţa Sud - Agigea din direcţia China biciclete pentru copii, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, şi pături susceptibile a fi contrafăcute.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov. În primul container au fost descoperite 50 de articole, reprezentând biciclete pentru copii, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, iar în al doilea se aflau 510 pături din fibră sintetică, bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Marfa, evaluată la aproximativ 66.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 61 de ani, domiciliat în judeţul Ilfov, respectiv un cetăţean chinez în vârstă de 49 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006, respectiv de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii