Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bănuit că scoate victimele vinovate Expertul auto Domnel, cerut la expertiza accidentului cu militari

ro

12 Jan, 2012 00:00 5045 Marime text
Vasile Domnel, expertul tehnic auto constănţean care a devenit faimos în întreaga ţară pentru întrebările retorice privind vina părinţilor unei fetiţe de 12 ani în accidentul în urma căruia minora şi-a pierdut viaţa, întrebări prezentate drept concluzii ale raportului de expertiză, îşi continuă nestingherit activitatea. Mai mult decât atât, probabil datorită faimei de care se bucură, expertul Domnel a fost solicitat în mod deosebit de asigurătorul de răspundere civilă, într-un proces privind tot un accident mortal.

Concret, solicitarea ca celebrul Vasile Domnel să ia parte la expertiză a fost înaintată în dosarul cu numărul 1/254/2011 al Judecătoriei Mangalia, în care Filip-Marian Ottu, cadru al Ministerului Apărării Naţionale, este judecat pentru ucidere din culpă, după ce a fost protagonistul unui accident soldat cu moartea a doi oameni şi care s-a petrecut în localitatea 23 August, în luna august 2009. Astfel, la ultimul termen de judecată, instanţa a menţionat faptul că i se va aduce la cunoştinţă expertului Ion Niculescu, cel desemnat să efectueze expertiza tehnică auto, „împrejurarea că asigurătorul de răspundere civilă, prin reprezentantul convenţional, a solicitat ca la efectuarea expertizei să participe şi domnul expert Vasile Domnel". Numele expertului Vasile Domnel a devenit cunoscut o dată cu expertiza întocmită în cazul accidentului grav de la Castelu produs în 2007, când Alev Mustafa, o elevă de 12 ani, şi-a pierdut viaţa, fiind călcată de BMW-ul condus de cetăţeanul chinez Cai Wenxiong. Şoferul a lovit adolescenta pe trecerea de pietoni şi a dispărut în noapte. A fost prins la kilometri depărtare de accident, în urma filtrelor instalate de Poliţia Rutieră Constanţa. La mai bine de trei ani de la accident, în octombrie 2010, instanţa Curţii de Apel Constanţa l-a condamnat definitiv pe cetăţeanul chinez Cai Wenxiong la trei ani de închisoare, cu executare efectivă în penitenciar.

Aportul expertului Domnel

Cu toate acestea, aportul expertului Vasile Domnel în desluşirea respectivului accident rămâne celebru. Astfel, unul dintre argumentele aduse de expert pentru disculparea autorului tragediei rutiere a fost, potrivit celor scrise de jurnaliştii bucureşteni la vremea respectivă: „Rămâne de neînţeles de ce o minoră de 12 ani se afla la o oră aşa târzie (nr. 22.45) umblând pe străzi fără a fi însoţită de unul din părinţi? Oare aceştia nu au niciun fel de responsabilitate?". Or, în acest context, poate că este de precizat că BMW-ul care a ucis-o pe Alev Mustafa pe trecerea de pietoni a smuls-o pe acesta din mâinile surorii sale mai mari. Revenind însă la cazul Ottu, instanţa Judecătoriei Mangalia a decis să amâne până la termenul din 18 ianuarie discutarea cererii formulate de militarul acuzat de ucidere din culpă privind suplimentarea obiectivelor expertizei tehnice auto efectuate în cursul urmăririi penale. Totodată, expertului Ion Nicolescu i s-a pus în vedere „să procedeze la efectuarea expertizei dispuse în cauză, să răspundă la întrebările ce i-au fost aduse la cunoştinţă şi să depună la dosarul cauzei, cu cel puţin cinci zile înaintea următorului termen de judecată, raportul de expertiză tehnică auto ce va fi întocmit". De asemenea, aşa cum precizam mai sus, în minuta instanţei se mai arată că „în temeiul dispoziţiilor articolului 120 alineatul 4 Cod de procedură penală, instanţa îi aduce la cunoştinţă expertului Nicolescu Ion împrejurarea că asigurătorul de răspundere civilă, prin reprezentantul convenţional, a solicitat ca la efectuarea expertizei să participe şi domnul expert Vasile Domnel".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii