Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi, la Curtea de Apel Constanţa Debut în dosarul poliţiştilor din BCCO trimişi în judecată de procurorii DNA

ro

12 Sep, 2013 00:00 2427 Marime text
Azi, completul de judecată C1 Fond Corupţie din cadrul Curţii de Apel Constanţa va deschide, pentru prima dată, dosarul celor trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog (Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia), în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a celor trei la jumătatea lunii iulie, cauza fiind înregistrată pe rolul Curţii de Apel Constanţa cu numărul unic „637/36/2013” şi cu obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000)”. După cum arătam şi în ediţiile trecute, conform DNA, „Teodorescu, Petcu şi Zaharia (...) au comunicat unui denunţător, reprezentant al unui magazin de comercializare a produselor etnobotanice, informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope”. „Informaţiile erau comunicate denunţătorului în mod nemijlocit, indicându-i-se în mod exact data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor.

Aceste acţiuni erau derulate de reprezentanţii mai multor instituţii publice din judeţul Constanţa şi, având în vedere că şi lucrătorii din cadrul BCCO Constanţa participau la efectuarea respectivelor controale, inculpaţii au luat la cunoştinţă în mod direct despre organizarea acestora, în virtutea atribuţiilor de serviciu (...)”, conform DNA. Pe data de 10 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis menţinerea în arest a lui Zaharia. Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a judecat cererea de înlocuire a măsurii preventive formulată de Teodorescu şi Zaharia. Dosarul s-a aflat pe rolul Secţiei 1, Complet 3, însă până la închiderea ediţiei magistraţii nu ajunseseră la un verdict. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Bucureşti, ea va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii