Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avraham Morgenstern va fi judecat de Geanina Terceanu. Judecătoarea a achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

ro

09 Nov, 2015 00:00 2319 Marime text


Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, nu scapă de judecătoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti!
 
La finele săptămânii trecute, Morgenstern a formulat o cerere de recuzare a judecătoarei Geanina Terceanu, însă solicitarea a fost respinsă. 
 
În sarcina lui Morgenstern s-a reţinut că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“. Procurorii DNA au calculat în prezenta cauză un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.
 
În altă ordine de idei, Morgenstern este cercetat de DNA şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României.

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

Potrivit curierulialomitean.ro, Geanina Terceanu a făcut parte din completul care a decis, în 11 februarie 2013, eliberarea lui Dinel Nuţu, fost Staicu, pentru care s-ar fi plătit o şpagă de 150.000 de euro. „În acest dosar, atât Geanina Terceanu, cât şi o colegă de-a sa au dat verdict favorabil arestatului, în timp ce a treia judecătoare din complet s-a opus eliberării. Geanina Terceanu a mai făcut parte şi din completul care a judecat dosarul transferurilor din fotbal. A hotărât achitarea tuturor acuzaţilor (George Copos, Cristi Borcea şi ceilalţi), ulterior sentinţa fiind anulată de Curtea de Apel Bucureşti, care i-a condamnat la închisoare pe toţi cei inculpaţi în acest dosar“, potrivit sursei mai sus citate. 


 
Într-un alt dosar, Staicu a fost condamnat de Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, la trei ani şi patru luni de detenție, însă judecătorii Leontina Şerban, Simona Daniela Encean şi Mirela Sorina Popescu, de la Curtea Supremă, au majorat pedeapsa la cinci ani de închisoare.
 
Cristian Borcea este judecat, din 2008, în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Fostul acţionar al clubului Dinamo a fost trimis în judecată de procurorii Anticorupţie alături de mai multe persoane, printre care se află fostul edil-şef al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, şi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Citeşte şi 

Judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa - Cristian Borcea va executa 6,4 ani de închisoare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii