Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avraham Morgenstern, scăpat de arestul preventiv de Curtea de Apel București (rechizitoriu + document)

ro

21 May, 2015 00:00 2038 Marime text
Curtea de Apel București l-a scos din spatele gratiilor pe afaceristul israelian Avraham Morgenstern. Instanța i-a înlocuit măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.
 
Soluția este definitivă şi s-a luat în dosarul în care Morgenstern a fost deferit Justiţiei pentru două infracţiuni de evaziune fiscală. În rechizitoriu, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut că presupusele infracţiuni au fost făcute prin neînregistrarea corespunzătoare a veniturilor obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa. Morgenstern este acuzat şi că nu ar fi înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte.
 
Procurorii au calculat un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.
 
Afaceristul nu are voie să comunice, direct sau indirect, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, respectiv cu martorii ori cu experţii din cauză.
 
Avraham Morgenstern este cercetat, într-un alt dosar, denumit generic Campusul Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României.

Citește și

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

 
Informările DNA privind cauza Henri Coandă pot fi citite accesând secţiunea „Documente“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii