Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocaţii din Cluj vor protesta azi în faţa Curţii de Apel. Acţiuni similare şi la Constanţa?

ro

30 May, 2016 00:00 2292 Marime text


Avocaţii din Cluj vor organiza astăzi, între 12.00 şi 12.30, o manifestaţie publică paşnică, intitulată „Marşul Tăcerii“. Acţiunea se va desfăşura pe spaţiul public din faţa Curţii de Apel Cluj, respectiv în faţa Tribunalului Cluj.
 
Evenimentul a fost programat încă de zilele trecute, când Consiliul Baroului Cluj a dezbătut problemele legate de „ofensiva mediatică declanşată de afirmaţiile făcute în spaţiul public de către ministrul Justiţiei faţă de proiectul de modificare a Legii nr. 51/1995, referitoare la  aşa-numita «imunitate absolută» a avocaţilor, precum şi la calificarea dispoziţiilor prevăzute în proiect drept «o ofensivă care aduce aminte de o restauraţie“.
 
Gabriel Cornel Grigore, decanul Baroului Constanţa, nu exclude ca şi avocaţii din Constanţa să participe la un astfel de protest.


 

„Este o problemă naţională. Comisia Permanentă a UNBR a exprimat un punct de vedere pe această temă. Problema respectivă va fi discutată în şedinţa de sâmbătă viitoare de la Consiliul Uniunii. (…) Ne raliem acestui punct de vedere. Nu se realizează o imunitate pentru avocaţi. Este de fapt problema protejării relaţiei confidenţiale între avocat şi client. În momentul în care avocatul este suspectat şi există date ori indicii temeinice că ar fi săvârşit vreo infracţiune, nu are niciun fel de imunitate. Este ca orice cetăţean. Poate răspunde pentru faptele sale. Încă nu se poate discuta de un eventual protest la Constanţa. O şedinţă va avea loc zilele acestea. Atunci vom lua o decizie. Dacă se discută despre un protest la nivel naţional, bineînţeles că ne vom alătura fără niciun fel de discuţie“, potrivit decanului Baroului Constanţa.

 
Amintim că, zilele trecute, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a criticat modul în care a fost modificată Legea Avocaturii. „Cred că nu putem face din niciun fel de profesie liberală, fie şi din profesia liberală a avocaţilor, o profesie care se bucură de o imunitate absolută; este ceva nemaiîntâlnit în Uniunea Europeană, cel puţin“, a declarat Prună, conform agerpres.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii