Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele noului prim-procuror din Parchetul Curţii de Apel Constanţa (documente + referatul arestare DNA)

ro

06 Apr, 2015 00:00 3770 Marime text
Prim-procuror nou în circumscripţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa! Conform evidenţei nominale a procurorilor delegaţi pe funcţii de conducere şi de execuţie din Ministerul Public, Elena Chiţu a fost delegată prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin. Delegarea este valabilă până la data de 1 octombrie.
 
Astfel, Elena Chiţu i-a luat locul lui Constantin Balaban, cercetat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii, în formă continuată (şapte acte materiale), şantaj, luare de mită şi favorizarea făptuitorului. Alături de Balaban este cercetată, tot sub control judiciar, şi Alexandrina Jijileanu, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de dare de mită, complicitate la infracţiunea de luare de mită, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi favorizarea făptuitorului.

Mutată disciplinar la Parchetul Judecătoriei Medgidia

Elena Chiţu nu se află pentru prima dată la şefia Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin. În şedinţa din 17 martie 2011, reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au anunţat că Elena Chiţu a fost mutată disciplinar, de la Parchetul Judecătoriei Măcin la Parchetul Judecătoriei Medgidia, timp de trei luni. Mutarea s-a realizat după ce Secţia pentru procurori a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru procurori împotriva Elenei Chiţu. ZIUA de Constanţa arăta, în ediţia din data de 18 martie 2011, că, potrivit CSM, „abaterile disciplinare săvârşite de doamna prim-procuror Chiţu Elena sunt prevăzute de art. 99 lit. b) - «intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii» şi h) - «exercitarea funcţiei cu rea-credinţă» -, teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare“.

Cu datorii, fără interese

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, document pus la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, noul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, unitate aflată în circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa, nu are terenuri sau case, însă deţine un automobil Dacia Duster, fabricat în 2011. În secţiunea destinată datoriilor, magistratul a notat trei credite, cu valori de 25.900 de euro, 5.000 de euro şi „70.000 Roni“. În ceea ce priveşte veniturile salariale anuale, Elena Chiţu a menţionat suma de 98.003 lei. Conform propriilor consemnări, Elena Chiţu nu are interese.

 
În secţiunea „Documente“ pot fi citite declaraţiile de avere şi de interese ale magistratului.

Citeşte şi 

Referatul DNA privind arestarea lui Constantin Balaban, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin (document)
 
Luminiţa Zglimbea a anulat mandatul de arestare a prim-procurorului Constantin Balaban
 
Procurorii Anticorupţie au dat de „semnul fiarei“ în declaraţia prim-procurorului Constantin Balaban (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii