Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele la control Cu ce se laudă, în 2012, inspectorul şef al ISU „Dobrogea" (Document)

ro

29 May, 2012 00:00 2597 Marime text
declaratie-IoanIonitaSarb.jpgCunoscând prevederile articolului 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, şeful ISU a declarat pe propria răspundere că mai deţine, din 2008, o jumătate dintr-o casă de locuit, în suprafaţă de 175 de metri pătraţi

În urmă cu puţină vreme, pe site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea" a fost postată prima declaraţie de avere a maiorului doctor inginer Ioan Ioniţă Sîrb, în calitate de inspector şef al instituţiei. Conform documentului în cauză, comandantul pompierilor din judeţului Constanţa nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă, de cult, colecţii de artă, numismatică şi nici obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, cu valoare însumată mai mare de 5.000 de euro.

Publicată zilele trecute pe site-ul ISU „Dobrogea", declaraţia de avere a şefului ISU Dobrogea a fost completată pe data de 10 aprilie 2012, fiind înregistrată în aceeaşi zi, cu numărul 634094/1. Potrivit documentului, maiorul doctor inginer Ioan Ioniţă Sîrb are în posesie, din 2006, o jumătate dintr-un teren intravilan, în Baia Mare, în suprafaţă de 275 de metri pătraţi. Cunoscând prevederile articolului 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, şeful ISU a declarat pe propria răspundere că mai deţine, din 2008, o jumătate dintr-o casă de locuit, în suprafaţă de 175 de metri pătraţi, şi conduce un automobil marca Seat, model Leon, fabricat în 2006, maşina fiind cumpărată în 2007. După cum arătam mai sus, fără bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă, de cult, colecţii de artă, numismatică, ori obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, cu valoare însumată mai mare de 5.000 de euro, Ioan Ioniţă Sîrb nu a înstrăinat, în ultimele 12 luni, cel puţin potrivit propriilor declaraţii, bunuri mobile ori imobile cu valoare mai mare 3.000 de euro. Inspectorul şef al ISU Dobrogea nu are conturi, depozite bancare, plasamente, investiţii directe ori împrumuturi acordate, cu valoare de piaţă însumată a tuturor acestora mai mare de 5.000 de euro şi nici alte active producătoare de venituri nete, care însumate depăşesc echivalentul a 5.000 de euro pe an. Precum în declaraţia aferentă anului 2010, maiorul doctor inginer susţine că nici în 2011 nu a înregistrat active producătoare de venituri nete, care însumate depăşesc echivalentul a 5.000 de euro pe an.

Nu are interese

Fără cadouri, servicii ori avantaje primite gratuit sau subvenţionate de valoarea de piaţă din partea unor persoane, organizaţii, societăţi comerciale, regii autonome, companii/societăţi naţionale sau instituţii publice româneşti sau străine, inclusiv burse, credite, garanţii, decontări de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depăşeşte 500 de euro, maiorul Sîrb a consemnat un salariu, de la ISU Maramureş, de unde a venit la Constanţa, în valoare de 43.320 de lei. Asta, în timp ce soţia sa a câştigat 27.000 de lei. Comandantul pompierilor de la malul mării susţine că nu are interese.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii