Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avasilcăi nu mai are voie să scrie „nasoale“ de Surugiu pe Facebook. Şeful SNAP Constanţa face recurs (minută)

ro

05 Jul, 2016 00:00 3728 Marime text


Fostul preşedinte al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a câştigat în primă instanţă un proces intentat lui Daniel Constantin Avasilcăi, fostul vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, actualul preşedinte al Sindicatului Agenţilor de Poliţie din Constanţa.
 
Concret, Judecătoria Mangalia a admis cererea de chemare în judecată, având ca obiect răspundere civilă delictuală, formulată de Iulian Surugiu (care a avut calitatea de reclamant în cauză), în contradictoriu cu Daniel Constantin Avasilcăi (pârât). Mai departe, instanţa a dispus obligarea lui Avasilcăi la încetarea încălcării drepturilor nepatrimoniale ale reclamantului.

Iată minuta instanţei 

„Obligă pârâtul (n.r. Daniel Constantin Avasilcăi) să se abţină de la a mai efectua în viitor acte de încălcare a drepturilor nepatrimoniale ale reclamantului. Constată caracterul ilicit al faptei săvârşite de către pârât (n.r. Daniel Constantin Avasilcăi). Obligă pârâtul (n.r. Daniel Constantin Avasilcăi) la publicarea, pe cheltuiala sa, a prezentei hotărâri, într-un ziar de mare publicitate. Obligă pârâtul (n.r. Daniel Constantin Avasilcăi) să recunoască că afirmaţiile postate pe pagina de Facebook sunt false. Obligă pârâtul (n.r. Daniel Constantin Avasilcăi) la plata către reclamant a sumei de 10.000 de lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul (n.r. Daniel Constantin Avasilcăi) la plata către reclamant a sumei de 2.500,78 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care suma de 705 lei reprezentând taxă judiciară de timbru, suma de 295,78 de lei reprezentând cheltuieli transport şi suma de 1.500 de lei reprezentând onorariu avocat“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 30 zile de la comunicare.
 
Contactat telefonic, Avasilcăi a declarat că va ataca decizia la instanţa superioară.
 
„Când am descoperit că în sindicat sunt lucruri în neregulă şi am început să le spun şi colegilor mei prin intermediul reţelelor de socializare, Surugiu Iulian mi-a deschis un proces. În primă fază, m-a reclamat la inspectorat, unde nu s-a luat niciun fel de măsură. Atunci a mers în instanţă şi a cerut să constate instanţa că postările mele îi afectează imaginea. În primă fază, instanţa de fond i-a dat câştig de cauză. Voi declara recurs“, a conchis Daniel Constantin Avasilcăi, actualul preşedinte al Sindicatului Agenţilor de Poliţie din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii