Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Se intervine de urgenţă Avalanșă în Masivul Retezat. Doi copii au decedat

ro

22 Apr, 2017 15:46 2334 Marime text
Astăzi, 22 aprilie, o avalanșă s-a produs în Masivul Retezat. Potrivit primelor informații, doi copii ar fi decedat, îngropați de valul de zăpadă, potrivit Digi24. Aceştia au vârste de 13, respectiv 14 ani.
 
Avalanșa a surprins un grup de cinci turiști, însă ceilalţi trei se află în afara pericolului, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Oficialul a mai spus, la Digi24, că este luată în calcul trimiterea unui elicopter la fața locului. 

UPDATE 2, ora 20.34

Salvatorii montani au confirmat decesul a doi copii, de 13 şi 14 ani. Grupul din care făceau parte era din Braşov. Copiii nu sunt fraţi, însă toţi cei din grup sunt rude. Se pare că şapte persoane au fost surprinse de avalanşă, şi nu cinci, cum se credea iniţial.

UPDATE 1, ora 16.03

Spre locul intervenției se deplasează echipe ale Salvamont Hunedoara, Jandarmeria Montană, ISU Hunedoara cu două autospeciale, dintre care una de transport personal și victime multiple, precum și echipaje ale poliției. Elicopterele aparținând punctelor de operare Târgu Mures şi Craiova sunt prealertate pentru a interveni cu troliu, a anunţat, pe Facebook, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

"Conform specialiștilor, în Retezat sunt posibile avalanşe în golurile alpine de sub Vârful Judele, pe traseul Lacul Bucura-Refugiul Bucura, sub Vârful Retezat pe traseul marcat cu bandă roşie. De asemenea, există risc de avalanşă pe Valea Berbecilor, sub Vârful Peleaga", precizează sursa citată.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii