Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoturism Rover dat în urmărire, depistat de poliţiştii de frontieră la Negru Vodă

ro

03 Jun, 2015 00:00 1529 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei de la Negru Vodă un autoturism marca Rover ce era căutat în vederea confiscării de către autorităţile din România, pe care un cetăţean român încerca să-l scoată din ţară cu scopul de a-l înmatricula în Bulgaria.
 
În PTF Negru Vodă s-a prezentat, luni dimineaţa, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român A. Vili, în vârstă de 35 de ani, care conducea un autoturism marca Rover cu numere de Marea Britanie.
Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră români, a rezultat că autoturismul în cauză figurează ca fiind căutat în vederea confiscării, alerta fiind emisă de autorităţile din România cu doar două zile înainte, adică sâmbătă, pe 30 mai.
 
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Brăila, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că acesta fusese declarat furat şi intenţiona să se deplaseze în Bulgaria pentru a-l înmatricula.
 
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autovehiculul, evaluat la aproximativ 13.000 de lei, la sediul SPF Negru Vodă, în vederea continuării cercetărilor, şi au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 21.50, în PTF Negru Vodă a fost identificat cetăţeanul român F. Sorin, în vârstă de 46 de ani, domiciliat în judeţul Bacău, care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals pentru autoturismul marca BMW, cu numere de Franţa, la volanul căruia se afla în drum spre Bulgaria.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul respectiv este fals.
Bărbatul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii