Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorul tragediei de la Lumina, urmărit penal de Poliţia Rutieră

ro

23 May, 2012 00:00 2679 Marime text
dosar-accidentLumina.jpgLa faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Serviciului Rutier Constanţa, dar şi efectivele de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, împreună cu ambulanţele SMURD

Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa continuă cercetările specifice în dosarul accidentului de la începutul lunii februarie 2010, în urma căruia doi bărbaţi au fost striviţi de o wollă. Recent, poliţiştii de la Rutieră au primit undă verde pentru a îl urmări penal pe şoferul microbuzului în care se aflau cei doi care şi-au pierdut viaţa. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să stea ani grei în puşcărie.

Potrivit unor surse, şoferul microbuzului este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. În urma cercetărilor de specialitate, lucrătorii din Poliţia Rutieră Constanţa au stabilit că, la începutul lunii februarie 2010, pe DN 22, în localitatea Lumina, Petrică Radu, de 42 de ani, din Cogealac, a condus un autobuz de călători aparţinând SC Dumacris SRL, pe drumul dintre Tariverde şi Constanţa. În momentul în care a ajuns într-o curbă, spun poliţiştii, în localitatea Lumina, din cauza neatenţiei în condus, şoferul a pierdut controlul direcţiei şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o wollă. Oamenii legii spun că utilajul circula regulamentar pe sensul opus şi era condus de Eugen Ştefanenco, de 39 de ani, din Lumina. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Serviciului Rutier Constanţa, dar şi efectivele de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, împreună cu ambulanţele SMURD. Din păcate, cei doi pasageri de pe locurile din faţă, din autobuz, Niculae Chiriţă, de 53 de ani, şi Ion Ioniţă, de 30 de ani, din Fântânele, nu au avut nicio şansă, aceştia murind la locul accidentului. Petrică Radu s-a ales cu o fractură de mandibulă, iar Constantin Ciobănescu, Dumitru Rădoacă, Cecilia Dobrică şi trei membri ai familiei Raftu - Petre, Doiniţa şi George, toţi pasageri în microbuz au fost răniţi uşor. Recent, poliţiştii de la Rutieră au primit undă verde pentru a îl urmări penal pe şoferul microbuzului, acesta fiind cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, tot din culpă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii