Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost publicate caracteristicile siglelor utilizate la nivelul ANAF Angajaţii Vămilor se mândresc cu Hermes, zeul grec al „zborului, al hoţilor şi al comerţului” (galerie foto)

ro

20 Nov, 2013 00:00 3029 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicat Ordinul nr. 3504/2013 privind aprobarea modelului şi caracteristicilor siglelor utilizate la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Astfel, potrivit sursei mai sus citate, logotipul ANAF are aceeaşi reprezentare grafică atât în sigla Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cât şi în siglele structurilor sale fără personalitate juridică sau ale unităţilor teritoriale ale acesteia.
 
Logotipul constă din acronimul „ANAF”, scris cu corpul de literă Helvetica Neue LT Com - Heavy Extended, în culoarea albastră. Decupajul interior al literei A este însoţit de o formă semicirculară, paralelă cu latura îngustă a triunghiului interior al literei, din această alăturare rezultând un element grafic în forma unui taler de balanţă. Ansamblul este folosit în ambele litere A din cadrul acronimului „ANAF”.
 
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

 
Sigla Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală constă din logotipul ANAF, precum şi din simbol şi decriptor:
 1. simbol - scut de culoare albastră de forma unui triunghi isoscel cu laturile rotunjite, cu vârful orientat în jos şi cu o protuberanţă ascuţită pe latura superioară, de asemenea cu laturi rotunjite; interiorul triunghiului este segmentat prin intersecţia în unghi drept a celor 2 mediene, spaţiile geometrice astfel rezultate fiind colorate în albastru - cel din stânga sus şi dreapta jos -, respectiv alb, cel din stânga jos şi dreapta sus.
 2. decriptor - textul „Agenţia Naţională de Administrare Fiscală”, scris cu corpul de literă Helvetica Neue LT Com - Light, în culoarea neagră”.
Sigla prezentată mai sus va fi utilizată de structurile din aparatul propriu al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu excepţia Direcţiei Generale a Vămilor, a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi a Direcţiei Generale a Marilor Contribuabili. Se dispune utilizarea siglei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în antetul tuturor documentelor care reprezintă corespondenţa instituţiei, în formulare şi imprimate.
 
Direcţia Generală Antifraudă Fiscală
 
Sigla Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) constă din logotipul ANAF, precum şi din simbol şi decriptor:
1. simbol - profil al unui cap de acvilă, orientat spre stânga, de culoare albă, încadrat într-un pătrat de culoare roşie.
2. decriptor - textul „Direcţia Generală Antifraudă Fiscală”, scris cu corpul de literă Helvetica Neue LT Com - Light, în culoarea neagră. Sigla va fi utilizată de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală în antetul tuturor documentelor de corespondenţă, în marcaje exterioare şi interioare, pe tipărituri şi imprimate. Insignele ori emblemele metalice sunt sub forma unui scut. Deasupra scutului este poziţionat logotipul siglei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Sub logotip, pe fundal alb, este poziţionat decriptorul - textul „Antifrauda”, scris în culoarea roşie. În mijlocul scutului, pe fundal albastru, figurează stema României, în culorile oficiale. La baza scutului, pe fundal roşu, figurează înserierea emblemei.
Emblemele metalice vor fi aplicate pe suport din carton, îmbrăcat în piele şi ştanţat cu forma emblemei. Emblemele metalice vor fi utilizate de inspectorii antifraudă împreună cu legitimaţiile de control.
 
Direcţia Generală a Vămilor
 
Sigla Direcţiei Generale a Vămilor constă din logotipul ANAF, precum şi din simbol şi decriptor:
1. simbol - simbolul astrologic al comerţului, asociat cu zeul grec Hermes, constând dintr-un baston înaripat, cu doi şerpi încolăciţi în jurul lui, în culoarea albastră.
2. decriptor - textul „Direcţia Generală a Vămilor” sau, după caz, textul cu denumirea structurii vamale, scris cu corpul de literă Helvetica Neue LT Com - Light, în culoarea neagră.
De menţionat că, potrivit http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_personajelor_mitologice_elene, zeul grec Hermes este „zeul zborului, hoţilor şi comerţului”. Conform aceleiaşi surse, lui Hermen „îi place să păcălească şi este foarte inventiv”. Sigla va fi utilizată de către Direcţia Generală a Vămilor sau de către structurile vamale din cadrul unităţilor teritoriale în antetul tuturor documentelor de corespondenţă, în marcaje exterioare şi interioare, pe tipărituri şi imprimate. Modul de utilizare a siglei de către personalul vamal în legitimaţia de control, legitimaţia de serviciu şi pe însemnele specifice:

Descriere - forma ovală, fondul este albastru, cu margine galbenă. În partea superioară este redată stema României, în culorile oficiale. Deasupra acesteia apare, pe fondul alb al unui drapel, inscripţia „Romania”, în culoare albastră. În partea inferioară a siglei apare inscripţia „Vama”, imprimată în alb, iar dedesubt, simbolul „Mercur”, inscripţionat în galben. Marginea de jos a ovalului este prezentată în fald de drapel, cu fond alb, pe care sunt scrise cuvintele „Douane” şi „Customs”.
 
Marii contribuabili
 
Sigla utilizată de Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) constă în logotipul ANAF, precum şi din simbol şi decriptor:
1. simbol - serie de 3 trapeze dreptunghice, dispuse vertical şi paralel, în culoarea albastră; primul trapez din stânga are o înălţime inferioară celorlalte două, ale căror dimensiuni sunt identice.
2. decriptor - textul „Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili”, scris cu corpul de literă Helvetica Neue LT Com - Light, în culoarea neagră. Sigla va fi utilizată de către Direcţia Generală a Marilor Contribuabili în antetul tuturor documentelor de corespondenţă, în marcaje exterioare şi interioare, pe tipărituri şi imprimate.
 
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice
 
Sigla Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) (...) constă din logotipul ANAF, precum şi din simbol şi decriptor:
1. simbol - conturul hărţii României, în culoarea albastră, cu evidenţierea de culoare albă a competenţei teritoriale a unităţii în cauză.
2. decriptor - textul „Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice - (...)”, scris cu corpul de literă Helvetica Neue LT Com - Light, în culoarea neagră. Sigla va fi utilizată de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice - (...) în antetul tuturor documentelor de corespondenţă, în marcaje exterioare şi interioare, pe tipărituri şi imprimate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii