Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atrasă în capcana iluziilor O tânără din Constanţa, şantajată, batjocorită şi vândută pentru 1.000 de euro!

ro

02 Sep, 2016 00:00 5912 Marime text
 

Traficul de persoane este sclavia zilelor noastre. Cu toate că legal sclavia a fost abolită în secolul XIX, estimările spun că sunt mai mulţi oameni în sclavie. Traficul de persoane are loc în toată lumea, iar România nu este ferită. Mii de persoane sunt exploatate anual în diferite forme.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă un caz din documentele magistraţilor în care o tânără din Constanţa a fost recrutată prin înşelăciune prin promisiunea că va fi iubita inculpatului şi mai apoi obligată să se prostitueze şi vândută pentru 1.000 de euro.
 
Documentele judecătorilor arată că partea vătămată M. G. Ș. l-a cunoscut pe inculpatul B. M. S. prin intermediul numitului G., cu care locuise anterior, care i-a propus să se mute împreună la un prieten de-al lui, inculpatul M. V., în apartamentul acestuia, făcându-i curte şi întrebând-o dacă doreşte să fie iubita lui.

Minţită că va avea parte de căsătorie

Potrivit declaraţiei părţii vătămate, „întrucât acel G. nu a mai căutat-o, a considerat că acesta nu doreşte să mai aibă vreo relaţie cu ea, astfel că a acceptat propunerea inculpatului B. M. S. de a-i deveni iubită şi care îi spunea că doreşte să aibă o relaţie serioasă cu ea, partea vătămată crezând promisiunile acestuia că ar putea ajunge chiar la căsătorie. Promisiunile inculpatului B. M. S. erau întărite şi de împrejurarea că era şi student la teologie, creându-i astfel convingerea părţii vătămate că este un băiat care nu minte şi e serios“, potrivit rolii.ro.
 
„Inculpatul B. M. S. i-a făcut cunoscut părţii vătămate M. G. Ș. că doreşte să-şi continue studiile, la teologie, dar se află în dificultăţi financiare, şi i-a propus acesteia să se prostitueze, precum procedează şi concubina inculpatului M. V., numita B. G., ce locuia şi ea în acel apartament“, se mai arată în documentele magistraţilor.
 
Partea vătămată spune în faţa instanţei că ar fi acceptat propunerea inculpatului de a se prostitua doar pentru ca acesta să treacă peste dificultăţile financiare pe care le avea, ea crezând într-adevăr în spusele acestuia. 

Ameninţată că îi vor incendia casa şi îi vor omorî familia

Partea vătămată a susţinut în declaraţiile sale că „era supravegheată tot timpul şi ameninţată de cei doi inculpaţi că dacă va încerca să plece din apartament îi vor incendia casa şi îi vor omorî familia. La scurt timp, folosind diverse pretexte, cei doi inculpaţi, M. V. şi B. M. S., au exercitat în mod repetat, asupra părţii vătămate, acte de violenţă, lovind-o în diferite zone ale corpului, comportament care i-a creat acesteia temerea că ameninţările ce îi erau adresate sunt reale şi i-au înfrânt libertatea de acţiune“.
 
Într-o noapte, victima a plecat însoţită de inculpat la un hotel din Năvodari, unde s-au întâlnit cu doi tineri care găsiseră anunţul postat pe internet. „Aceştia i-au achitat inculpatului M. V. o sumă de bani şi partea vătămată s-a deplasat împreună cu aceştia la o locuinţă din Năvodari, aflând pe drum că se numesc P. (identificat ca fiind M. P.) şi M. (identificat ca fiind M. M.). Inculpatul M. V. i-a însoţit, P. şi M., deşi îmbrăcaţi civil, i-au spus că sunt poliţişti şi chiar i-au arătat o legitimaţie, iar inculpatul s-a speriat, în timp ce partea vătămată şi-a dat seama că cei doi doreau să se distreze pe seama inculpatului“.
 
În apartamentul în care a fost dusă, cei doi tineri au văzut că partea vătămată prezenta leziuni pe corp şi au întrebat-o despre provenienţa lor. Victima le-a spus că fusese bătută şi obligată să se prostitueze.

Trebuia să fie vândută pentru 1.000 de euro

În Constanţa, „partea vătămată M. G. Ș., după ce s-a întâlnit cu inculpaţii B. M. S. şi M. V., s-a deplasat cu aceştia pe digul mării, iar inculpaţii i-au reproşat de ce i-a denunţat la presupuşii poliţişti, după care au agresat-o, lovind-o repetat şi i-au mai spus că o vor vinde obligând-o să întreţină cu ei relaţii sexuale orale, normale şi anale, după care au urinat pe corpul acesteia“.
 
Cei doi inculpaţi au dus-o pe partea vătămată la o spălătorie auto, „unde i-au propus unei persoane, martorul O. A., să o cumpere pe aceasta contra sumei de 1.000 de euro“.
 
Martorul a sesizat imediat organele judiciare din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa în legătură cu doi bărbaţi cu un autoturism marca BMW de culoare albă, în care se află o tânără pe care acei tineri o oferă spre vânzare contra sumei de 1.000 de euro.
 
Lucrătorii de poliţie judiciară s-au deplasat la locul indicat, unde, „în interiorul autoturismului marca BWM, care era staţionat, i-au depistat pe partea vătămată M. G. Ș. şi pe martorul O. A., iar lângă autoturism, pe cei doi inculpaţi, B. M. S. şi M. V.“.
 
Partea vătămată a declarat în respectivul proces-verbal că este lipsită de libertate de aproximativ trei săptămâni într-un apartament situat în Constanţa şi obligată să se prostitueze în folosul celor doi inculpaţi. Cei doi ar fi bătut-o cu teaca metalică a unei săbii şi i-au spus că o vor vinde, astfel că a fost transportată cu maşina până în zona unde a fost găsită de organele de poliţie. „Partea vătămată a mai dezvăluit că în apartamentul în care a fost ţinută cu forţa se mai află o tânără, în vârstă de 20 de ani, care a fost adusă de B. M. S. în urmă cu circa trei zile, şi care, de asemenea, a fost obligată să se prostitueze“.
 
În cazul în care dumneavoastră (sau o cunoştinţă de-a dumneavoastră) aţi trecut printr-o situaţie asemănătoare, ne puteţi trimite povestea anonimizată pe adresa de email loredana.iriciuc@ziuact.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii