Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție la înșelăciunile prin metoda „Accidentul“. Ce sfaturi au primit vârstnicii din Constanța de la polițiști și jandarmi

ro

11 Nov, 2021 15:11 1271 Marime text

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, au desfășurat activități de informare, pentru prevenirea faptelor de tâlhărie, furt și înșelăciune prin metoda ,,accidentul”.
 
Cetățenilor le-au fost prezentate principalele cauze care duc la apariția unor astfel de infracțiuni, modurile de operare, dar și bunurile vizate de hoți.
 
Comunicatul oficial IPJ Constanța:
 

„Astăzi, 11 noiembrie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, au desfășurat activități de informare, pentru prevenirea faptelor de tâlhărie, furt și înșelăciune prin metoda ,,accidentul”.
Polițiștii au prezentat pricipalele cauze care duc la apariția unor astfel de infracțiuni, modurile de operare, dar și bunurile vizate de hoți.
 
Comportamentul neadecvat caracterizat prin neglijenţă, ignoranţă ,,ajută” la comiterea acestui gen de fapte, în timp ce spiritul de vigilenţă reprezintă primul şi cel mai solid „scut” împotriva hoţilor.
 
Totodată, polițiștii au informat vârsnicii ca, în cazul în care sunt contactaţi telefonic, să nu daţi curs solicitării de a trimite sau înmâna bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul invocat de acestea, și nici să nu le permită accesul în locuințe.
 
Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunilor, polițiștii vă sfătuiesc: 
 
- Când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră!


- Poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix în autovehicul!
- Nu purtați portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor sau în cele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi!
- Evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate (câmpuri, parcuri, şantiere)!“

 
Sursă foto: IPJ Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii