Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:54 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute

ro

13 Mar, 2013 00:00 424 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune privind combaterea infracţiunilor de punere în circulaţie a unor produse contrafăcute, în urma căreia au descoperit articole de îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 6.100 de lei dacă ar fi fost originale.

În data de 11 martie, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Tulcea au identificat o persoană de sex masculin care oferea spre comercializare, într-o societate comercială de pe raza municipiului Tulcea, articole de îmbrăcăminte sport, susceptibile a fi contrafăcute.
Administratorul societăţii comerciale în cauză, cetăţeanul român R.C., în vârstă de 61 de ani, nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru marfa deţinută şi nici acordul titularilor mărcilor înregistrate pentru punerea în circulaţie a produselor ce purtau însemnele distinctive.
Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 6.100 de lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării şi trimise spre expertizare.
În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii