Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Articole de îmbrăcăminte contrafăcute

ro

12 Mar, 2013 00:00 1382 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în PTF Ostrov articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni români încercau să le introducă în ţară în vederea comercializării.

În data de 9 martie, în jurul orei 14.00, în PTF Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, care călătoreau pe jos dinspre Republica Bulgaria.
Poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele celor doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Brăila, articole de îmbrăcăminte sport susceptibile a fi contrafăcute.
Persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru marfa deţinută şi nici acordul titularilor mărcilor înregistrate pentru punerea în circulaţie a produselor ce purtau însemnele distinctive.
Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 1.400 de lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării şi trimise spre expertizare.
Bărbaţii, cu vârste de 21 şi 24 ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii