Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aria protejată „lacul Techirghiol" va avea regulament de organizare şi funcţionare

ro

15 Jun, 2011 00:00 3817 Marime text
lacul.jpgNoii custozi ai ariei protejate au demarat procedura de elaborare a regulamentului de organizare şi funcţionare al ariei protejate „lacul Techirghiol" după ce în această primăvară Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi Consiliul Local al oraşului Techirghiol, în parteneriat cu Societatea Ornitologică din România şi Asociaţia Demos, au câştigat custodia ariei protejate Techirghiol.

Scopul regulamentului este acela de a stabili regulile ce trebuie respectate în cadrul Sitului Natura 2000 ROSPA0061 - lacul Techirghiol, în acord cu prevederile legislaţiei de mediu în vigoare.

Noul regulament va cuprinde prevederi despre modul de desfăşurare a diferitelor activităţi în zonă, activităţi care vizeaza piscicultura, agricultura sau vânătoarea în aria protejată.

Dupa elaborarea regulamentului, noii custozi ai lacului Techirghiol vor demara activitatea de revizuire a planului de management. Această activitate va implica toţi actorii importanţi din zona ariei protejate, începând cu autorităţile locale şi continuând cu agenţi economici, organizaţii neguvernamentale sau institute de cercetare. Noul plan de management trebuie să armonizeze viziunile tuturor stakeholderilor din zonă şi să ducă la o dezvoltare durabilă a activităţilor în aria protejată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii