Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestați pentru fraude cu carduri bancare

ro

09 Feb, 2017 11:01 2868 Marime text
Poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Ploieşti au destructurat un grup infracţional organizat specializat în fraude cu carduri bancare.      

La data de 7 februarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și procurorii D.I.I.C.O.T. – S. T. Ploieşti, au surprins în flagrant delict un grup infracţional specializat în săvârşirea de fraude cu carduri bancare.

Din investigații a rezultat că, în perioada 6 – 7 februarie, mai multe persoane ar fi manipulat fraudulos mai multe terminale ATM amplasate pe raza judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, folosind instrumente de plată electronică nenominale, preplătite, emise de instituţii financiare din Spania.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de aproximativ 30.000 de lei.

Trei dintre persoanele bănuite, bărbaţi cu vârste cuprinse între 26-31 de ani, cu cetăţenie română, au fost depistate de poliţişti în apropierea unui terminal ATM din municipiul Târgovişte, de unde ar fi intenționat să retragă numerar în mod fraudulos. La scurt timp, a fost depistat şi un bărbat, în vârstă de 50 de ani, care ar fi acţionat împreună cu aceştia.

La data de 8 februarie, au fost efectuate două percheziţii, în Târgoviște, la imobilele folosite de cele 4 persoane. 

În urma acţiunilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe instrumente de plată electronică emise de instituţii financiare din ţară şi din străinătate, telefoane mobile, înscrisuri, precum şi 30.000 de lei.

Cei 4 bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică şi efectuare de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii