Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestaţi de Curtea de Apel în vederea extrădării în Italia Cum a ajuns în spatele gratiilor şeful Asociaţiei pentru Drepturi Civile din Mangalia

ro

14 Mar, 2013 00:00 2492 Marime text
Ieri, Curtea de Apel Constanţa a dispus arestarea preventivă a două persoane bănuite fiind că au încălcat legea în Italia. Cele două mandate de arestare nu sunt definitive, ele putând fi atacate, cu recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Avocatul unuia dintre cei arestaţi spune că dosarul este o înscenare.

Primul mandat european de arestare preventivă l-a vizat pe şeful Asociaţiei pentru Drepturi Civile, Paul Guzu, de 30 de ani, din Mangalia. Oficial, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa spune că, la data de 12 martie, poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din Mangalia, l-au depistat pe Guzu, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare emis la 24.09.2007 de Tribunalul din Civitavecchia - Italia. Oamenii legii spun că mandatul era emis pentru infracţiunea de „trafic ilegal de droguri”. Cel în cauză a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa, după ce Curtea de Apel a decis arestarea lui Guzu pentru cinci zile. Guzu este bănuit de oamenii legii din Italia că ar fi călătorit din Buenos Aires în Italia având asupra lui 1.968 de grame de cocaină ascunse în pereţii bagajelor. În 2008, PRO TV Internaţional.ro arăta că Paul Guzu a stat patru luni într-un penitenciar, fiind suspectat de terorism. „Paul Guzu, proprietarul unei firme din Mangalia, povesteşte că se întorcea în vara lui 2006 dintr-o călătorie de afaceri în Argentina. A făcut escală la Roma şi urma să aştepte două ore pe aeroport ca să ajungă apoi la Bucureşti. La un moment dat, a fost percheziţionat şi a rămas şi fără acte, şi fără bani. Guzu a fost informat că este suspectat de terorism, pentru că avea în bagaje pliante de prezentare în care apăreau pistoale folosite în paint ball, adică pistoale cu bile de vopsea. Fără nicio explicaţie, a fost încarcerat la Civitavecchia din Roma”, potrivit site-ului mai sus precizat. Avocatul lui Guzu, Alexandru Burcuţ, susţine că dosarul din Italia este o înscenare. De menţionat că şeful Asociaţiei pentru Drepturi Civile a fost condamnat, în această cauză, la 3,8 ani de detenţie. Cel de-al doilea mandat l-a vizat pe Ştefan Nani, de 31 de ani, domiciliat în sat Tălpigi, comuna Ghidigeni, judeţ Galaţi. Şi acesta a primit, ieri, mandat de arestare pentru cinci zile. Ştefan Nani este cercetat de autorităţile din Italia după ce, în 2010, alături de alte persoane, ar fi pătruns într-o casă din localitatea Troia, pentru a sustrage bunuri de valoare, însă au fost surprinşi de proprietar, pe care l-ar fi bătut, acesta din urmă decedând la spital.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costel 14 Mar, 2013 17:14 Paul Guzu a avut ghinionul sa faca escala in Italia in perioada imediat urmatoare savarsirii unor acte reprobabile de catre unii Romani (mai colorati, de obicei, precum mult mediatizatul Mailat) si in urma carora au avut de suferit multi Romani cinstiti; Amintiti-va cand s-a dat foc la magazine ale Romanilor din Italia, de Romani batuti cu batele pe strada, doar pentru ca erau Romani, etc... Guzu a fost tinut abuziv in 2006, 4 luni in arest in Italia ( pentru cercetari) fara a fi judecat si apoi eliberat, iar acum, dupa 6 ani vor sa se razbune pentru ca i-a dat el in judecata. Apropo: Politia nu "l-a depistat", intrucat il cunosteau, el colaborand cu politia, iar cazul lui a fost foarte mediatizat chiar si pe Tv.